Türk Loydu Vakfı 63. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi

Türk Loydu Vakfı’nın 63. Olağan Genel Kurulu, Yönetim Kurulu, Prof. Dr. Teoman Özalp Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

63. Olağan Genel Kurul,Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu’nun hoş geldiniz konuşması ile başladı, divan kurulunun seçimi, kurum faaliyetlerinin takdimi, bilanço ve denetim raporlarının okunması, görüşülmesi, yönetim ve denetim kurullarının ibrası ile 2019 yılı bütçesinin takdimi, görüşülmesi ve onaylanması ile tamamlandı.

Toplantıya İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, GMO Başkanı Salih Bostancı da katıldı.

Melikoğlu, Türk Loydu’nun 2018 yılında elde ettiği bazı başarılara değinerek “Paris MOU Türk Loydu gene yüksek performans listesinde yer alarak 9. sıraya yükseldi. Bu dünya çapında bir başarıdır uluslararası klas kuruluşları arasında Türk Loydu 9. sıraya ulaştı. Bu yıl açıklanan sıralamada bir sıra daha yükselmeyi hedefliyoruz. 2. önemli konu IMO’da aldığımız GBS onayı. Bu Türk Loydu için önemli bir başarıdır. Burada uluslararası alanda ciddi bir mücadele verdik. IMO’nun kriterlerini geçtik. MSC 100 IMO meclis toplantısında karşı lobi vardı karşımızda. IACS üyesi ülkeler, onların yandaş ülkeleri Türk Loydu’nun bu yetkiyi almaması için baya ciddi bir mücadele verdiler. Ben bu çalışma için Türk Loydu ekibine, Lütfü Bey’e, Ulaştırma ve Dış İşleri Bakanlığı yetkililerine şükranlarımı sunuyorum. IACS artı Türk Loydu ifadesi IMO’nun gündemine girdi” 

Editör: TE Bilişim