Türk Loydu TOBB 11. Dönem Akreditasyon Sertifika Törenine Katıldı
TOBB Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi çerçevesinde Türk Loydu tarafından denetimleri yapılarak ilk defa akredite olan 11. Dönem Oda/Borsalar ile Türk Loydu tarafından yapılan denetimlerle akreditasyonunu yenileyen 3. ve 8. dönem Oda/Borsalar için sertifika töreni düzenlendi.

Tören, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin katılımıyla 03.02.2016 tarihinde TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi. Böylelikle Türk Loydu tarafından denetimleri tamamlanarak akredite olan oda ve borsaların sayısı 224'e yükselmiş oldu. Süreç içerisinde bağımsız denetim kuruluşu olarak hizmet veren kurumumuzu temsilen, Türk Loydu Vakfı İktisadi İşletmesi Genel Müdürü Mehmet Çağlarca ve Akreditasyon Proje Sorumlusu İlker Gür törene katılım sağladı.

Türk Loydu’nun eğitim ve denetim kuruluşu olarak görev aldığı TOBB Oda ve Borsa Akreditasyon Sistemi, oda sisteminin iş dünyası nezdindeki saygınlığının artırılmasını, odalarda sunulan hizmet türlerinin genişletilmesini, hizmet kalitesinin iyileştirilmesini ve Türk Oda Sisteminin Avrupa Oda Sistemine uyumunun sağlanmasını amaçlayarak; Eurochambres ve İngiltere Odalar Birliği işbirliği ile İngiltere ve Almanya Oda sistemlerinin en iyi uygulamaları da dikkate alınarak, 2001 yılında Oda Akreditasyon Modeli olarak TOBB tarafından geliştirilmiştir. 2005 yılına kadar İngiltere Odalar Birliği işbirliği ile desteklenen Oda Akreditasyon Sistemi 2008 yılında Borsalarımızın da sisteme dahil edilmesiyle genişleyerek TOBB Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi haline dönüşmüştür. Oda/Borsalarımızın üyelerine “Beş Yıldızlı Hizmet” vermesi için fırsat oluşturan Akreditasyon Sistemi; Oda/Borsalarımızın yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası platformlarda markalaşmasında öncü rol üstlenmektedir. Hedefimiz, tüm Oda/Borsalarımızın gelecek dönemlerde bu “Beş Yıldızlı Hizmet Yarışı”na katılmalarıdır.
Editör: TE Bilişim