Türk Loydu 59. Yaşında

 27 Şubat 1962 tarihinde bir grup idealist gemi mühendisinin Galata Yolcu Salonu’nun Gemi Mühendisleri Odası’na ait küçük bir odasında temellerini attığı Türk Loydu; bugün Türkiye ve komşu ülkelerde saygın bir klaslama ve uygunluk değerlendirme kuruluşu olarak hizmet vermeye devam ediyor.  

59 yıl önce bugün Daimi Komite Başkanı Zeyyat Parlar Umumi Heyet Toplantısı’nda yaptığı tarihi konuşmada, Türk Loydu’nun kuruluşunu şu iki temele dayandırmıştı; bunlardan biri teknik ve ilim, diğeri ise dürüstlük ve bitaraflıktı.

Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, "Bu ilkeler ışığında başladığımız serüvende ilk günkü azim ve kararlılıkla aralıksız çalışmaya devam ediyor, ülkemize ve dünyaya değer katan işler yapmayı sürdürüyoruz.  Tüm 59 yıl boyunca her koşulda kurumumuza olan bağlılığıyla yanımızda olan; çalışanlarımıza, müşterilerimize, paydaşlarımıza teşekkür ediyor, Türk Loydu’nun kuruluşunda emeği geçenleri minnetle anıyor, ebediyete göçenlere ise Allah’tan rahmet diliyoruz."dedi.

Editör: TE Bilişim