"26 Eylül" adlı Yemen devletine ait haber sitesinde çıkan haberde, Cumartesi günü Aden'in Güney liman bölgesinde Aden Serbest Bölgesinde yanaşmış bulunan bir Türk gemisinde konteyner içerisinde bisküvi kutularına gizlenmiş büyük miktarda silah ele geçirildiği duyuruldu.

Haberde Aden limanında görevli bir güvenlik yetkilisinin "Aden limanında yetkililer Türkiye'den ülkeye büyük silah kaçırma girişimini engelledi," dediği duyuruldu.

Kaynak, "Silahlar bisküvi kutuları içerisine gizliydi, ve yetkililerin kutularda bisküvi olduğundan şüphelenmesi üzerine silahlkar yakalandı" dedi.

Yetkili, "Sevkiyat büyük ve şüpheli idi. Polis kontrol ederken, silahlar bulundu, " şeklinde konuştu.

Devlet malı değil

Yemen'e giden bir Türk gemisinde ele geçirildiği açıklanan 3 bin parça kaçak silahın, "devlet malı" olmadığı belirtildi. Silahların, özel bir şirketin kargosu olarak göründüğü belirtiliyor.


Yemen gümrük yetkilileri, cumartesi günü Aden Limanı'na yanaşan bir Türk gemisinde tamamen Türk yapımı 3 bin parça kaçak silah bulunduğunu açıklamıştı.


Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Yemen makamlarından henüz resmi bilgi gelmediğini belirtiyor.


Bilgi geldiğinde gereken araştırmanın yapılacağı vurgulanıyor. Ancak ilk etapta yapılan açıklamada, kargonun Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne değil özel bir şirkete ait olduğunun altı çiziliyor.

Silahlar GLOCK Tabanca

Yakalanan 3000 silahın Glock marka tabancalar olduğu bildirildi.

Silahların, başkent Sanaa'da ikamet eden ve vergi numarası 0154069 olan Rashid Saleh Abdu Al Badani adlı tüccara gönderildikleri, ancak bu ismin sahte olabileceği ve silahların İslami lider ve aynı zamanda ünlü bir işadamı olan Hamid al Ahmar'a ait olabileceği iddia ediliyor.

Geminin Mersin limanından yola çıktıktan sonra Cidde'ye uğradığı ve daha sonra Aden limanına gittiği açıklandı.

Editör: TE Bilişim