Singapur Boğazında Gemiler Çarpıştı

İstanbul/Bayrampaşa merkezli Beks Denizcilik'e ait M/V Beks Halil adlı, Marshall Adaları bayrağı taşıyan ve 2011 yılı yapımı 192 Metre uzunluğundaki dökme yük gemisi, Singapur Boğazında seyir halindeyken önündeki gemiye çarptı. Kaza, 1 Mart günü meydana geldi.

Haldia limanından Navlakhi Limanına gitmekte olan Beks Halil adlı dökme yük gemisi, önünde seyir yapmakta olan dökme yük gemisinin rotasını iskeleye değiştirmesi üzerine bu gemiye iskele tarafından bindirdi.

kazanın videosu yayınlandı. Videoda dökme yük gemisinin nasıl iskeleye döndüğü ve Beks Halil adlı geminin kurtaramıyarak nasıl bindirdiği görülüyor.

Kazada her iki gemide de maddi hasar meydana gelirken, şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Eğer Beks Halil dökme yük gemisinin yaşam mahalline bindirmiş olsaydı mürettebat talihsiz anlar yaşayabilirdi.

 

DenizHaber.Com tarafından hazırlanan yukarıdaki fotoğrafta Beks Halil gemisinin Singapur Boğazu geçiş rota izi görülüyor. Kaza yaptığı yer net olarak belli. Saat 13:17 UTC olarak tesbit edildi. 

Beks Gemi İşletmeciliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bekmezce,i: “Olay 1 Mart günü yaşanmış. Kazanın, bizim gemiden kaynaklanmadığı belirlendi. Görüntüler de durumu net bir biçimde ortaya koyuyor. Diğer geminin Vietnam bandıralı olduğu anlaşıldı. Bizi sevindiren en önemli durum her iki taraftan da yaralının olmaması. Bizim gemi seyrine devam ediyor. Oluşan zarar çok büyük ölçekli değil.”  dedi.

Kazanın Videosu:

Editör: TE Bilişim