SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, 8 Şubat günü UTC 07:00 da  yük kayması neticesinde 15 dereceden fazla yan yatan Elland adlı St. Kitts bayraklı, armatörü Türk olan geminin kaptanı imdat çağrısı yaptı. 

Bulgar devriye gemisi Enterprise geminin bulunduğu bölgeye gönderildi. 43 43N 28 45E mevkisinde bulunan 1982 yapımı 1988 Gross Tonajlı gemi daha sonra battı.

Gemi, Romanya'nın Köstence Limanından kontraplak yüküyle İzmir'e gelmekteydi. 

Geminin 11 kişilik mürettebatının tamamı bir can filikası ile gemiden ayrıldıktan sonra Malta bayraklı M/V İzmir adlı gemi tarafından kurtarıldılar. 

Mürettebatın Kaptan dahil 5'i Türk 5'i Gürcü biri Hintli olduğu öğrenildi. 

Bulgar haber siteleri "mürettebatın makine dairesini kurtaracak zaman olmadığını söyleyen mürettebatın hepsinin bavullarını ve kişisel eşyalarını alabilmiş olması karşısında şaşkınlığa uğradığını" yazdı. 

Geminin kaptanı bir römorkörle Elland'ı en yakın liman olan Balchik'a çekmeye gitti ancak römorkör ulaşana kadar geminin battığı anlaşıldı.

Öğleden sonra 16:30 sularında batan gemide 10 ton yakıtın bulunduğu öğrenildi. Geminin battığı yerde deniz derinliği 50 metre.  

Gemiden kurtarılan ve sağlık durumu iyi olduğu bildirilen mürettebattan Türkiye vatandaşı 5 kişinin isimleri şöyle: 

''Orhan Uzun (kaptan), Necati Aydın (2. kaptan), Yusuf Önder (baş mühendis), Arif Urat (2. mühendis), Servet Candan (aşçı).'

 

Editör: TE Bilişim