İtalyan mahkemesi, armatörünün bir Amerikan yakıt firmasına olan 300.000 ABD Doları yakıt parası borcu iddiasıyla, Ahmet Akgül isimli Türk gemisini Torre Annunziata limanında tutukladı. 

12 kişilk mürettebat, gemide mahsur kaldı. 

Torre Annunziata mahkemesi, Ahmet Akgül adlı Türk Bayraklı geminin armatörü ile, yakıt temin eden Amerikan firması arasındaki borç ihtilafı çözülünceye kadar, geminin limandan ayrılmasını yasakladı. 

Konuyla ilgili duruşma 17 Kasım'da yapılacak. O tarihe kadar geminin limandan ayrılması mümkün değil. Mahkeme, gemiyle ilgili kararı ihtilafın çözülme durumuna göre verecek. 

Geminin isminin Şenol olduğu öğrenilen Kaptanı, gazetecilere yaptığı açıklamada; "Şu anda kaderimizin ne olacağını bilmiyoruz. Konu armatör ile mahkeme arasında. Buradan Türkiye'deki yakınlarımızı arayabildik ama onlara durumumuzun ne olacağıyla ilgili fazla bilgi veremedik. Mürettebatın çoğunun eş ve çocukları var ve onlara net bi bilgi veremiyorlar. Bir aylık yiyeceğimiz var. İki aylık dizel yakıtımız var. Eğer sorun kısa zamanda çözülmezse zorluk yaşayabiliriz ama sevdiklerimizi ne zaman bir daha kucaklayabiliriz bilmiyoruz. Yaşları 30 ile 50 arasında değişen 12 kişilik mürettebatımız var. Burada dayanışma içerisindeyiz, İtalyan Sahil Güvenliğinden yardım gördük." dedi.

Geminin Napoli'den önce Kherson ve İstanbul liman uğrakları yaptığı öğrenildi. 

 

Editör: TE Bilişim