Son seferi ölüme oldu

Şanghay kentinde aşçıbaşılık yaptığı gemide asansör boşluğuna düşüp öldü

İZMİR'in tanınmış yayıncı, kitabevi sahibi Ercan Günaydın'ın kardeşi 47 yaşındaki Gürcan Günaydın, Çin'in Şanghay kentinde aşçıbaşılık yaptığı geminin 25 metre yüksekliğindeki asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetti. Gürcan Günaydın'ın, 6 ay sürecek olan seferin sonunda 21 Kasım'daki doğum gününde emekli olmaya hazırlandığı öğrenildi.

İzmir'de ve Bodrum'da kitap evi işletmeciliğinin yanı sıra uluslararası yük taşıyan gemilerde aşçılık da yapan Gürcan Günaydın, 1 Ağustos'ta çalışacağı gemiye binmek için Çin'in Şanghay kentine gitti.

25 METRE YÜKSEKLİKTEN DÜŞTÜ

Günaydın, Ofer Denizcilik firmasına ait Liberya bandralı ‘Silver Jewel’ adlı gemide aşçıbaşı olarak çalışmaya başladı. İşe başladıktan 3 gün sonra 4 Ağustos'ta sabah erken saatte mürettebatın yemeğini hazırlamak için uyanan Gürcan Günaydın, 25 metre yüksekliğindeki asansör boşluğuna düştü.

Mürettebatın aramaları sonunda yaklaşık iki saat sonra ağır yaralı olarak bulunan Günaydın, hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Gürcan Günaydın'ın acı haberini ise yakınları, ancak 6 Ağustos'ta öğrenebildi.

SEFER SONUNDA EMEKLİ OLACAKTI

Yaklaşık 20 yıl birçok gemide çalışan Gürcan Günaydın'ın, 6 ay sürecek olan seferin ardından İsmir'e döneceği ve 21 Kasım'daki doğum gününde emekli olacağı öğrenildi. Günaydın'ın İzmir'in önde gelen yayıncılarından olan ağabeyi Ercan Günaydın ise kardeşini acı bir kaza sonunda kaybettiklerini, üzüntülerin çok büyük olduğunu söyledi. Gürcan Günaydın'ın, 18 Ağostas salı günü İzmir'e getirilecek olan cenazesi ise, birgün sonra çarşamba günü Kahramanlar Cami'ndeki törenin ardından toprağa verilecek.

 

Editör: TE Bilişim