Gemi yaralı, refakatçi ve aralarında Türk ve yabancı uyruklu vatandaşların da bulunduğun kişileri adıktan sonra Türkiye'ye dönecek.

Libya'ya tıbbi malzeme ve ilaç götürmek üzere yola çıktıktan sonra Misrata'dan aralarında Türklerin de bulunduğu yaralıları alan Türk feribotu Ankara, bugün yerel saatle 18:00'da Bingazi limanına yanaştı. Yoğun bombardımandan dolayı ancak 5 gün bekledikten sonra Misrata limanına yanaşarak buradan 250 yaralı ve 100 refakatçi alan gemi, Bingazi'den de 60 yaralı ve 21 refakatçi ile 40'ı yabancı uyruklu 70 kişiyi alma işlemlerine başladı. Geminin yerel saatle 20:00'da (TSİ 21:00) Bingazi'den ayrılması bekleniyor.

Gemiye alınma işlemi devam eden kişilerden 30'unun Türk olduğu diğerlerinin ise Yunanistan, Ukrayna, İngiltere, Özbekistan, Almanya ve Finlandiya uyruklu 40 kişiden oluştuğu belirtildi. Yaralı, refakatçi ve yolcuların nakliyesi, Türkiye'nin Bingazi Başkonsolosu Ali Davutoğlu başkanlığında yürütülüyor.

Davutoğlu, limanda geminin yanaşmasını beklerken Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Ankara feribotunun ülkeden ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarını yanı sıra yabancı uyruklu vatandaşları da götüreceğini ifade etti.

Ankara adlı feribot, 26 Mart'ta Çeşme Limanı'ndan yola çıkmıştı. Hafta içinde Salı günü yaklaşan feribot, burada çatışma olduğu için güvenlik gerekçesiyle NATO gemilerince açığa çekilerek, kıyıdan 25 mil uzakta bekletilmişti.

Bu arada geminin limana yanaşmasını izlemek için çok sayıda yabancı basın mensubu da bölgeye geldi.

Feribotta Baltalimanı Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yavuz Kabukçuoğlu başkanlığında heyette 15 sağlık görevlisinin yanı sıra 3 ambulans, 10'u özel harekat polisi toplam 20 emniyet görevlisi bulunuyor.

Editör: TE Bilişim