Türk Donanması Balık Avında!

Aden Körfezi’nde korsan tehdidi bitti, Türk donanmasına ait fırkateynler balık avına başladı. Yemenli balıkçılara Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tanıtımı yapıldı...

Aden Körfezi, Arap Denizi, Hint Okyanusu ve mücavir bölgelerdeki haydutlarla mücadelenin 2012 Mayıs ayından itibaren hız kestiği ortaya çıktı. Korsan saldırılar bıçak gibi kesilince, bölgede görev yapan Türk Donanması’na ait fırkateynler de adeta korsan avı yerine balık avına çıkmaya başladı.Korsan saldırılarının hız kesmesinde bölgede bulunan fırkateynlerin caydırıcılığı ve saldırıya maruz kalmaktan korkan gemilerin aldıkları önlemler etkili oldu.

Gemilere korsanların tırmanmasını önlemek için dikenli tel çekildiği, tazyikli su kullanıldığı ve gemilerde silahlı özel güvenlik istihdam edildiği öğrenildi.

Balıkçılara tanıtım

TSK adına, Aden Körfezi, Arap Denizi, Hint Okyanusu ve mücavir bölgelerde TCG Gelibolu Fırkateyni haydutlarla mücadele ediyordu. Fırkateyn görevini 14 Mart’ta TCG Gökçeada’ya bıraktı. Gelibolu’nun deniz haydutluğuyla mücadele görevi sırasında da hiçbir korsanlık olayı olmadı. Korsan saldırısı kesilince de TCG Gelibolu Fırkateyni, personeli tarafından Somali Havzası’nda balıkçılık faaliyetleri icra eden Yemen bayraklı DHOW tipi tekneye, kaptanın rızası ve davetiyle denizde durumsal farkındalık ve işbirliği ziyareti yaptı. Ziyarette, teknede bulunan 17 Yemenli balıkçıya bölgede deniz haydutluğuna karşı icra edilen faaliyetlere ilişkin bilgi aktarılıp, TSK tanıtımı yapıldı.

Editör: TE Bilişim