2 Mart Pazartesi günü Yalova'da düzenlenecek 'Yalova Denizcilik Zirvesi', Türk denizciliğinin en önemli isimlerini bir araya getirecek.

Yalova Valiliği ve Yalova Liman Başkanlığı iş birliği ile düzenlenecek zirvede denizciliğin tüm boyutları ayrıntıları ile ele alınacak.

Zirvenin açılış konuşmalarını Yalova Liman Başkanı Hakan Pekşen, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci ve Denizcilikten Sorumlu Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun yapacak.

Zirvenin 1. Oturumunda 'Gemiadamı Eğitiminde Kapasite Planlaması ve Denizcilik Eğitiminin Yeni Alt Dalları' konusu ele alınacak.

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan'ın moderatörlüğünde yapılacak oturuma Denizcilik Eğitimi Dairesi Başkanı Hayri Hasandayıoğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnş. ve Den. Fak. Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Dokuz Eylül Üniversitesi Den. Fak. Denizcilik Eğitimi A.B.D. Başkanı Prof. Dr. Selçuk Nas ve  İstanbul Teknik Üniversitesi Den. Fak. DUİM Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özcan Arslan konuşmacı olarak katılacak.

Dr. Özkan Poyraz'ın moderatörlüğünü yapacağı 2. Oturumda 'Endüstri 4.0 Vizyonunda Limancılık ve Deniz Endüstrisi' konusu tüm detayları ile konuşulacak. Bu oturuma; Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Salih Tan, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran ve TÜRKLİM Yön. Kur. Üyesi/YILPORT Holding Türkiye Böl. Gn. Md. Sn. Uygun Değirmenci konuşmaları ile destek verecek.

Daha sonra kapalı oturumlarda  Tersanecilik Faaliyetleri,  Limancılık Faaliyetleri,  Denizcilik Eğitimi, Balıkçılık ve Deniz Tarımı,  Deniz Turizmi ve Sportif Faaliyetler ve Deniz Çevresi ve Kıyı Yapıları konuları uzmanlar eşliğinde görüşülecek.

Editör: TE Bilişim