İtalya'nın başkenti Roma'nın Uluslararası Leonardo Da Vinci Havalimanı'nda, Pisa-Roma seferini yapan uçağın pistten çıkması sonucu 16 kişi yaralandı.

Yaralananlar arasında bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının da bulunduğu bu kişinin İTÜ Denizcilik Fakültesi Güverte 2001 mezunlarından Ersin Kılıç olduğu bilgisi DenizHaber'e ulaştı.

Bir denizcilik şirketinde filo müdürlüğü yapmakta olan Ersin Kılıç'ın Roma'da hastanede tedavi altında olduğu öğrenildi.

İtalyan haber ajansı ANSA, dün akşam meydana gelen kazada yaralanan ve hastaneye sevk edilen 16 kişinin sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

 Alitalia'dan yapılan açıklamada, kazanın kuvvetli rüzgar nedeniyle meydana geldiği, Carpatair'in, Alitalia adına gerçekleştirdiği Pisa ve Bolonya seferlerinin geçici süreyle durdurulduğu belirtildi.

Civitavecchia Cumhuriyet Savcılığı, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

İtalyan havayolları Alitalia'nın partneri Rumen havayolu Carpatair'in ATR 72 sefer sayılı Pisa-Roma seferini yapan uçakta, 46 yolcu ve 4 mürettebat bulunuyordu.

1 kişi öldü, 5 kişi kurtarıldı

Bu arada, Venezuela'nın batısında küçük bir uçağın denize düşmesi sonucu da 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 5 kişinin ise arama kurtarma ekipleri ve balıkçılar tarafından kurtarıldığı belirtildi. 

Editör: TE Bilişim