Ukrayna’nın Nikatera Limanı’nda bağlı olan Save adlı gemide görev yapan  Orhan Kaymak isimli denizciden haber alınamıyor.

Denizcilik Dergisi’nin haberine göre, Kamer Denizcilik şirketine ait gemide görev yapan Orhan Kaymak, 20 Nisan 2021 tarihinde arkadaşları ile birlikte güvertede temizlik yaparken “su içip geliyorum” diyerek güverteden ayrıldı ve bir daha geri dönmedi.

Dalgıç ekibi arama çalışması başlattı!

15 yıllık denizci olan Orhan Kaymak’ın pasaportu, telefonu ve şahsi eşyalarının gemide bulunduğu belirtiliyor. Ukrayna makamlarınca oluşturulan dalgıç ekibi Kaymak’ı denizde, arama çalışması başlatırken, güvenlik güçleri de Türk denizciyi karada arıyor. 15 yıllık denizci Orhan Kaymak’ın Ordu Perşembe’de bulunan ailesi Kaymak’tan gelecek güzel bir haberi bekliyor.

Öte yandan Kamer Denizcilik şirketine ait Sava adlı yük gemisi yükünü boşalttıktan sonra İstanbul’a gelmek üzere Ukrayna limanından ayrıldığı ve İstanbul’a ulaştığında tüm gemi personelinin İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından olayla ilgili ifadelerine başvurulacağı belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim