Deniz Haber .Com'a az önce ulaşan bir habere göre, Türk Bayraklı M/T Hacı Telli adlı gemiye korsanlar saldırdı. Önce gemiyi ele geçiren korsanlar, daha sonra gemiyi ve mürettebattan 7 kişiyi bıraktı, mürettebattan 4 kişiyi ise rehin alarak gemiden kaçtılar. 

Kaptan Haber Ajansına ulaşan bilgilere göre Türk bayraklı M/T Hacı Telli adlı kimyasal tankere Libya karasularında Zwara açıklarında iken silahlı kişilerce baskın düzenlendi. 5 kişilik silahlı bir grup gemiye çıkarak mürettebattan 4 kişiyi silah zoruyla kaçırdılar. Silahlı haydutlar 7 kişiyi serbest bıraktılar. 

Olay, gemi kaptanı tarafından rapor edildi. 

Silahlı deniz haydutlarının 4 kişiyi alarak gemiden ayrıldıkları ve daha sonra kendilerinden haber alınamadığı bildirildi. 

Haydutlar tarafından kaçırılan 4 kişinin uyrukları ve kimlikleri hakkında ise bilgi bulunmuyor. 

Transpasifik Denizcilik'in mürettebatın kurtarılması için girişimlerde bulunduğu öğrenildi.

Transpasifik Denizcilik'in sahibi olduğu Türk bayraklı petrol tankerinin, Libya'nın Zuwarah Limanı açıklarında el konulmasına ilişkin alınan bilgiye göre geminin alacak verecek meselesi nedeniyle el konulduğu ve Libyalı bir iş adamı tarafından alıkonulduğu belirtildi.

Transpasifik Denizcilik'in sahibi olduğu Türk bayraklı M/T Hacı Telli isimli petrol tankerine Libya'nın Zuwarah Limanı açıklarında el konulduğu belirtildi. Konuya ilişkin edinilen bilgiye göre geminin kaçırılmadığı, alacak verecek meselesi nedeniyle Libyalı bir işadamı tarafından geminin alıkonulduğu kaydedildi.

Transpasifik Denizcilik'e ait 2 bin 818 DWT taşıma kapasitesine sahip, 81 metre boyunda ve 14 metre genişliğinde olan Türk bayraklı M/T Hacı Telli isimli petrol tankerine Libya'nın Zuwarah Limanı'nın 2 mil açığında el konulduğu öğrenildi. İddiaya göre, 11 Şubat tarihinde Tuzla'dan Malta'ya doğru yola çıkan gemi Akdeniz'de seyrettiği sırada geminin sahibi olan şirket Transpasifik Denizcilik tarafından geminin kiralandığı ve rotasının Libya'nın Zuwarah Limanı olduğu bilgisi verdi. Bunun üzerine gemi Libya'nın Zuwarah Limanına demir attı. Ardından bir grup silahlı şahıs geminin güvenliğini sağlamak için geldiklerini söyleyerek gemiye çıktı. Silahlı şahıslar Gemi Kaptanı Nejat Üler'e gemi mürettebattı ile herhangi bir problemleri olmadıklarını ama gemiyi kiralayan şahıs ve Libyalı ortağından paralarını alamadıkları için mürettebattan bir kişiyi misafir edeceklerini söyledi.

GEMİ MÜRETTEBATINI REHİN ALDILAR

Gemi mürettebatından 4 kişiyi rehin alan silahlı şahısların mürettebatın kalanını da gemide rehin aldıkları öğrenildi. Zuwarah Havalimanı'nın yakınında bir çiftlik evinde tutulan 2. Kaptan İsmail Eskiçırak, 2. Mühendis Volkan Özdemir, Usta Gemici Ali Özcan ve Gemici Ünsal Kaya'nın çiftlik evindeki bir odaya az miktarda erzak ve suyla kapatıldığı iddia edildi. Ayrıca, mürettebatı rehin alan kişilerin borcun tamamının ödenmediği taktirde mürettebatı serbest bırakmayacaklarını söylediği de iddialar arasında yer alıyor.

Editör: TE Bilişim