Türk bayrağı artık Beyaz Listede

İlk kez DenizHaber.Com okurları öğreniyor: İzlanda'da yapılan Paris MOU toplantısında yapılan değerlendirmede  Türk Bayrağının beyaz liste kategorisine geçti.

İzlanda'nın başkenti Reykjavik'de 42. Toplantısını 18-22 Mayıs 2009 tarihleri arasında yapan yapan Paris MOU Komitesi; Beyaz, Gri ve Kara listelerle ilgili değerlendirmelerini güncelledi.

Yapılan değerlendirme sonuçları resmen önümüzdeki günlerde yayınlanacak. Ancak DenizHaber.Com Komite toplantısına katılan delegelerle görüştü. Elde ettiğimiz bilgilere göre Türkiye kesin olarak beyaz listeye geçti.

Bu konudaki resmi açıklama önümüzdeki günlerde yapılacak. Reykjavik'te gerçekleşen komite toplantısında ayrıca: 2011 yılından itibaren Yeni Denetleme rejimi (New Inspection Regime, NIR) adı verilen yeni bir denetleme mantığıyla gemi denetlemelerinin yapılmasına karar verildi.

Bu konuda bir açıklama yapan Paris MOU Genel Sekreteri Richard Schiferli; 2011 yılından itibaren geçilecek olan sistemde "daha az sayıda geminin denetleneceğini ama denetlemelerin daha iyi olacağını" söyledi.

Schiferli, yeni sistemde gemilerin risk kriterine göre kategorilere ayrılarak denetleneceğini ve sicili iyi olan gemilere daha fazla kredi tanınacağını belirtti.

KaptanHaber.com olarak geçmiş dönemde "Gurur Madalyası" çalışmasıyla sektörü iyiy yönlendirmek adına beyaz listeye geçilmesinde bizim de küçücük de olsa bir katkımız olmasından dolayı mutluyuz. Bu sonuca ukaşılmasında büyük emeği geçen başta Ulaştırma bakanı Binali Yıldırım olmak üzere, büyük emeği geçen önceki Denizcilik Müsteşarı İsmet Yılmaz'a, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu'na; Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Özkan Poyraz'a; tüm GSK Uzmanları başta olmak üzere tüm Müsteşarlık çalışanlarına; bu konuyu destekleyen DTO Yönetim Kurulu başkanı Metin kalkavan ve Erol Yücel olmak üzere oda yönetimine teşekkür ediyoruz.

Ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Beyaz listeye geçmek kadar o listede kalmak önemlidir ama şu bir gerçek ki zor olanı başarılmıştır.

Editör: TE Bilişim