Türk Armatörler Birliği'nden "21. Yüzyılda Değişen Gemi İşletmeciliği" semineri

Türk Armatörler Birliği Sheraton Grand Ataşehir Hotel de,  21. Yüzyılda Değişen Gemi İşletmeciliği, Deep-Dive '' konulu seminer düzenledi. Moderatörlüğünü Harun Şişmanyazıcı’nın yaptığı oturumlarda konuşmacılar ‘eğitim’ ve ‘kurumsallaşma’ konularını ele aldılar.

Panelin açılış konuşmasını Türk Armatörler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bedri İnce yaptı.İnce “Türk Armatörler Birliği rekabet için deniz taşımacılığının geleceği için eğitimin gerekliliğine inanmaktadır. Sadece gemideki personele değil şrketteki personelin eğitim almasını da istiyoruz.  Deniz Ticaret Odası’na da katkıları için teşekkür ediyorum.” dedi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran da açılışta konuşma yaptı. Kıran konuşmasında dünya deniz ticaret taşımacılığı hakkında bilgiler verdi. Kıran ayrıca ülkemiz deniz ticaretinin yüzde 88'inin deniz yoluyla yapıldığını ancak bunun yüzde 11'inin Türk Bayraklı gemilerle taşındığını belirterek bunun irdelenmesi gereken bir konu olduğunu söyledi.

Açılış konuşmalarından sonra‘Şirket Eğitimleri ve Kurumsallaşma’ konulu panel düzenlendi. Harun Şişmanyazıcı’nın oturum yöneticisi olduğu panele; Er Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Ergenç, Dokuz Eylül Ünversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Nas, Arkas Denizcilik Ticaret Filosu Başkan Yardımcısı İbrahim Kontaytekin, İnce Denizcilik DPA ve Teknk Müdürü Yaşar Canca, Klass NK Yeni İnşa ve İş Geliştirme Müdürü Serdar Atukeren ve The Maritime House Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Esinduy katıldı.

Panelde şu başlıklar üzernde konuşuldu.

- Deniz taşımacılığı şirketlerinde şirket eğtimleri uygulanmakta mıdır?

- Dışarıdan baktığınızda şirketlerde eğitim durumu

- Klas açısından, üniversite açısından ya da bir şirket çalışanı olarak armatörlük firma çalışanları ne tip eğitimlere tabi tutulmalıdır?

- Özellkle kaptan ve zabitlerin almak zorunda olduğu eğtimler dışında şirket tarafından bakıldığında ayrıca bir eğitime tabi tutulması gerekmekte midir?

- Türk denizciliği kurumsallaşmada nerede?

- Şirket içi eğitimlerinin Türk Deniz Taşımacılığının rekabet gücü üzerinde nasıl bir etkisi var?

- Deep Dive eğtiminin amacı, hedefler ve eğitim sonu kazanımları nelerdir?

 The Mariitme House Yönetim Müdürü Antons Lordands ve Kurumsal Yapı Psikoloğu Prof. Dr. Nkolaso Andreads, 21. Yüzyılda Değişen Gemi İşletmeciliği konulu eğitim sunumu gerçekleştirdi.

 Seminerin son bölümünde ise;

‘İç Denetim’, Şirket Enspektörleri Tarafından Gemilerin İnspekşını’,

Problemleri Şahıs Olarak Derinlemesine İnceleme, ‘Başarı Kriterlerini Tanımlama’,

Şirket ve Gemi Personelinin İşe Alımı ve Yönetimi’, Şirket Departmanları Arası İlişkiler’,

Varolan Eğitimlerin Etkinliği ve Verimliliği’, Şirket ve Gemi Personelinin Değerlendirmesi’,

‘Kaza Olay İncelemesi’

, Fikirlerin Etkileşimi ve Gemi Emniyetini Geliştirecek Önerilerin Cesaretlendirilmesi’,

Şirket Performans Göstergelerinin İzlenmesi’,

Gemi Emniyet Kültürünün Ölçülmesi’, Gelşime Süreçlerinin Bütünleşik Parçası Olarak Öz Değerlendirme’

‘Emniyet Konseptinin Derinlemesine İrdelenmesi’ konuları işlendi.

Editör: TE Bilişim