Saipem 7000 Türk Akımı için yola çıktı

Türk Akımı projesi`nin denizaltı safhasında mühendislik çalışmalarını yürütecek Saipem 7000 boru döşeme gemisi yola çıktı.

Türkiye’nin Türk Akımı Projesi`nin deniz altından ilerleyecek kesimine ilişkin mühendislik çalışmalarının yürütülmesine izin vermesiyle Saipem 7000 boru döşeme gemisi Karadeniz’e açıldı.

Gazprom tarafından Türk Akımı Boru Hattı Projesi'nin borularını Karadeniz’de döşemek için kiralanmış olan Saipem 7000 boru döşeme gemisi 6 aylık bir ertelemenin ardından Bulgaristan’ın Burgaz Limanı'ndan ayrıldı. Gazprom tarafından kiralanmış olan diğer bir Saipem boru döşeme gemisi Castoro Sei ise, Bulgar limanında bekliyor. 1988 yılından bu yana hizmet veren yarı batabilen Saipem 7000 boru döşeme gemisi, 198 metre uzunluğu ve 172 bin ton ağırlığıyla bu sınıfta dünyanın ikinci büyük gemisi.

Geminin vinci 42 metre çapı olan bir alanda 14 bin ton kaldırma kuvvetine sahip. 800 kişinin konaklayabildiği gemide ayrıca büyük bir mutfak, dinlenme odaları, bir hastane ile bir sinema salonu da bulunuyor.

Editör: TE Bilişim