Yeşil Marmaris Turgutreis-Leros arası seferlere başlıyor

Yeşil Marmaris firması, 24 Temmuz 2015 itibariyle, Turgutreis ile Leros arasında düzenli "hızlı katamaran" seferlerine başlıyor.

Yeşil Marmaris firması, Marmaris çıkışlı Rodos ile Bodrum ve Turgutreis çıkışlı, Kos ve Rodos gemi seferlerine ilaveten 24 Temmuz 2015 itibariyle, Turgutreis ile Leros arasında düzenli "hızlı katamaran" seferlerine başlıyor.

Bodrum’dan Leros adasına ulaşım, daha önceleri Kos üzerinden yerel Yunan feribotlarıyla 3 aktarmalı bir gemi yolculuğu ile 6 saati bulurken, yeni yapılacak sefer ile bu süre 45 dakikaya inecek. Yunanistan'ın Oniki Adaları içerisinde, kitlesel turizmin yoğunluğundan uzakta kalmayı başarmış, kültürel kimliğini, mimarisini ve ada yaşam tarzı özelliklerini en iyi koruyabilmiş ada olan Leros, yöresel balıkçılığı sayesinde de bol çeşitli ve uygun fiyatlı deniz ürünlerinin sunulduğu sahil restoranları ile bir cazibe merkezi haline geldi.

leros.jpgBüyük otel yapılaşmasının olmadığı ada; butik tarzdaki küçük otelleri, geleneksel aile pansiyonları, tenha plajları, tarihi kalesi, yel değirmenleri ve İtalyan koloni mimarisi tarzında inşa edilmiş Lakki kenti, araç trafiği olmayan dar sokaklarındaki yöresel el sanatları eserlerinin ve dekoratif objelerin sunulduğu hediyelik eşya dükkanları, sanat galerileri, küçük beyaz evleri, geleneksel balıkçı tekneleri ile adeta görsel bir şölen sunuyor. Tüm bu cazibesi ve misafirperver ada halkı ile Leros, Ege'de butik bir ambiyansta tatil yapmayı planlayan Türk turistler tarafından keşfedilmeyi bekliyor.

yesil_marmaris-001.jpg

Gemi seferleri:

GEMİ TİPİ: 40 METRE BOYUNDA, 430 YOLCU KAPASİTELİ, 30 DENİZ MİLİ SÜRAT YAPABİLEN, HIZLI KATAMARAN (DENİZ OTOBÜSÜ)
TARİH ARALIĞI  : 24.07.2015 - 07.09.2015
SEFER GÜNLERİ   : PAZARTESİ VE CUMA OLMAK ÜZERE HAFTADA 2 GÜN
TURGUTREİS KALKIŞ  : 10.15
LEROS KALKIŞ    : 16.45
YOLCULUK SÜRESİ  : 45 DAKİKA
ÜCRET   : TEK YÖN VEYA GÜNÜBİRLİK AYNI ÜCRET OLUP, 47 EURO.

leros2.jpg

Editör: TE Bilişim