Rize’nin Derepazarı ilçesinde yer alan ve deniz örf-adetleri çerçevesinde eğitim  veren Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü 2. Mezuniyet Töreni coşkuyla gerçekleştirildi.

2014-2015 dönemi mezuniyet töreni, 4 Haziran 2015 Perşembe günü Turgut Kıran Denizcilik  Yüksekokulu’nun binasında ve yine kendi bünyesinde bulunan açık alanda yapıldı. Bu yıl Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümünden mezun olan 45 kişi okul tarihinin ikinci mezunları olarak açık denizlerde uzakyol vardiya zabiti olarak göreve başlayacaklar.

Mezuniyet törenine Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan KARSLI, Derepazarı Belediye Başkanı Yakup SAMANGÜL, Rize Liman Başkanı Muammer MEREV, Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Feramuz AŞKIN, Kıran Holding ve ailesini temsilen Operasyon Müdürü Ulunay TERZİ, Kıran Denizcilik Personel Müdürü Aşkı ÇELİK, Beykim Denizcilik Personel Müdürü Serdar GÜR, Negmar Denizcilik Personel Müdürü Menderes YAŞARYILDIZ, Yasa Bulk Personel Müdür Yardımcısı Fatih ERTEM ve Yalçın Sabancı Eğitim Vakfı Genel Sekreteri Ayşen ÖZÇELİK, okul akademik ve idari personeli ile mezun öğrencilerin aileleri katıldı. 

Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu 2. mezuniyet töreni bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu’nun kurulduğu günden bugüne kadar değişim ve gelişim aşamalarını içeren sinevizyon gösterisi sonrasında 2010-2015 devresi adına hem Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu hem de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi dönem birincisi Yusuf Zeyyad CANER bir konuşma gerçekleştirdi. 

Dönemi adına konuşma yapmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Yusuf Zeyyad CANER, her geçen yıl okulun denizcilik camiası içerisinde daha çok yer aldığını ve bunun haklı gururunu yaşadığını belirtti. Okulda seçkin bir eğitim gördüklerini belirten CANER, Türk bayrağını dünya sularında şerefle taşıyacaklarını ve okulumuzu dünya denizlerinde iyi bir şekilde temsil edeceklerini ifade etti. Ayrıca denizcilik örf ve adetlerinin gerekliliğini ve okulda uygulanan ağabey-kardeş ilişkisinin önemini vurgulayarak alt sınıf öğrencilerine tavsiyelerde bulundu. Son olarak da, Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu öğretim üyelerine, kendilerine desteklerini esirgemeyen denizcilik firmalarının temsilcilerine ve mezun öğrencilerin ailelerine teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Temel ŞAHİN konuşmasına böyle bir okulu Rize’ye kazandıran ve her türlü desteği esirgemeyen KIRAN ailesine teşekkürlerini ileterek başladı. Mezunlara yönelik olarak yararlı öğütler veren Sayın ŞAHİN, mezunların mesleki ve insani niteliklerinin üst düzeyde olduğunu onlarla, tıpkı bundan önceki mezunlarla olduğu gibi gurur duyduğunu belirterek onları yetiştiren ailelere şükranlarını iletti.

Kurulduğu günden bugüne her daim Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu ve öğrencilerinin yanında olan Kıran Holding’i temsilen törene katılan Kıran Holding Operasyon Müdürü Ulunay TERZİ kürsüde söz alarak, mezun öğrencilerin denizcilik sektörüne atılımlarından ve bu atılımlardan duyduğu coşkuyu paylaşmaktan ne kadar mutluluk duyduğunu belirtti. Ayrıca Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün gösterdiği ışıklı yolda, onun ilke ve inkılaplarına bağlı, mesleki etik kurallardan ayrılmadan çok çalışıp üretken olmaları yönünde mezunlara öğütler veren Sayın TERZİ, tüm mezunları, aileleri ve öğretim üyelerini tebrik etti.

Daha sonra söz alan Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz AŞKIN, TKDYO 2. Mezuniyet töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başladı. Denizcilik sektörünün dünyanın en önemli ve en zorlu meslek dallarından biri olduğunu vurgulayan Sayın AŞKIN tüm bu zorlukların altından kalkabilmek için bu alanda okuyan öğrencilere okullarında iyi bir eğitim verilmesi gerektiğini ve öğrenmenin sadece okul sıralarında kalmaması gerektiğinin altını çizdi. Günden güne artan denizcilik eğitimi veren okulların sayısının artışına paralel olarak iş imkanlarının giderek zorlaşacağını ifade eden Sayın Feramuz AŞKIN alanında daima en iyisi olmaları hususunda genç zabitlere tavsiyelerde bulundu. Ayrıca okulda uygulanan “Abi-kardeş” geleneği ile hiyerarşik düzenin aynen bu şekilde devam etmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Son olarak sektörün tüm iş kollarında istihdam edilebilecek olan mezunlara kariyer yollarında başarılar diledi, onların yetişmesinde büyük katkısı olan ailelerine ve Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu akademik ve idari kadrosuna teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların tamamlanması üzerine okul ve aynı zamanda üniversite dönem birincisi Yusuf Zeyyad CANER, dönem ikincisi Yılmaz KEÇEBAŞ ve dönem üçüncüsü Mert KASAP’a protokol tarafından diplomaları ve plaketleri verildi, diğer mezunlara ise katılımcı firmaların temsilcileri ile okul akademik personeli tarafından diplomaları takdim edildi. Hemen ardından ise yüksekokulda dereceye giren ilk üç öğrenciye Beykim Denizcilik, Negmar Denizcilik, İnce Denizcilik, GEMİMO, Yasa Denizcilik ve Kıran Denizcilik temsilcileri tarafından hediyeleri verildi.

 Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Mezuniyet Yemini dönem ikincisi Yılmaz KEÇEBAŞ öncülüğünde okunduktan sonra okul bahçesine geçildi. Bölüm birincisinin yaş kütüğüne isim plaketini çakması ve hemen ardından öğrencilerin şapkalarını atmaları ile devam eden Mezuniyet Töreni programı Kıran Holding’in sponsorluğunu üstlendiği kokteyl ile sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim