TURGUT KIRAN DYO’DA 3. KARİYER GÜNLERİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR 4 ARALIK’TA YAPILAN OTURUMLARA TÜRKON, ARKAS VE BEŞİKTAŞ DENİZCİLİK KATILDI. 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu’nda 3.sü düzenlenen Kariyer Günleri’nin 4 Aralık 2013 Çarşamba günü gerçekleşen 3 oturumun ilk oturum konuğu Türkon Denizcilik oldu. Saat 10.00 da başlayan oturuma Türkon Denizcilik adına İnsan Kaynakları Müdürü Kaptan H. Musa CIBIROĞLU katıldı. Kaptan H. Musa CIBIROĞLU Türkon Denizcilik bünyesinde tamamen kendi tersanelerinde üretilen 19 gemileri olduğunu ve bunlardan en gencinin 1.5 yaşında olduğundan bahsetti. Ayrıca Türkiye - Amerika hattı çalışan gemilerinin olduğunu belirterek bunun Türkiye’de bir ilk olduğunun da altını çizdi. Ek olarak Cıbıroğlu öğrencilere denizcilik mesleği ile ilgili bazı bilgiler de vererek mesleğin zorluklarından ve kişisel tecrübelerinden bahsetti. Şirketin deniz tecrübesine önem verdiğini belirterek kara departmanlarının tümünde deniz tecrübesi olan kişilerin bulunduğunu ifade etti. Konuşmaların sonunda öğrencilerin sorularını içtenlikle yanıtlayan Cıbıroğlu öğrencilere ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Oturum toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

4 Aralıkta gerçekleşen ikinci oturum saat 14.00 te ARKAS Holding bünyesinde bulunan Arkas Denizcilik’in katılımıyla başladı. Arkas Denizcilik adına oturuma İnsan Kaynakları Müdürü Alaattin KURT ve Uzakyol Vardiya Zabiti Emrullah TURGUT katıldı. Konuşmasına Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu’nda olmaktan dolayı duydukları mutluluğu ifade ederek ve davet edildikleri için okul yönetimine teşekkür ederek başlayan Alaattin Kurt şirket hakkında bilgi vermek amacıyla bir video izletti. 1978’de Türkiye’den Kuzey Avrupa’ya ilk konteynır taşımacılığının ARKAS Denizcilik tarafından yapıldığını belirterek şu anda filolarında 29 adet Türk bayraklı gemi bulunduğunu, özel konteynır ve araba terminallerinin olduğundan bahseden Sn. KURT Türkiye’de 13, Dünya genelinde 48 ofise yer verdiklerini toplamda ise 84.000 TEU hacimlerinin bulunduğunun altını çizdi. Kaptan KURT ayrıca stajyer politikasından ve bu konuda stajyerlerden beklentilerini anlattı, bu bağlamda özellikle stajyerlikten yetişmiş zabitlerin olmasını istediklerinden bahsetti. Stajyer eğitim prosedürü üzerinde duran Alaattin KURT, stajyerlerin şirketler tarafından ucuz iş gücü olarak görülmemesi gerektiğinin önemini vurguladı. Konuşmaların ardından soru cevap bölümüne geçildi. Sıcak bir ortamda geçen oturumda yetkililer öğrencilerin merak ettiklerini yanıtladılar. Oturum toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi. 

Günün son oturumu saat 16.00’da BEŞİKTAŞ Denizcilik’in katılımıyla başladı. Yaklaşık 2 saate yakın süren oturuma BEŞİKTAŞ Denizcilik adına İnsan Kaynakları Müdürü Kaptan Tanyol BEŞEK katıldı. Konferansa kendisini ve hemen ardından Beşiktaş Denizcilik'i tanıtarak giriş yapan Kpt. BEŞEK 1960 yılında kurulan Beşiktaş Denizcilik'in misyon ve vizyonunu öğrencilerle paylaştı. Şirketin 19 tane gemiye sahip olduğunu ve bunların Türk Bayraklı, Malta Bayraklı ve Marshall Adaları bayraklı olduğunu belirtti. Beşiktaş Tersanesi hakkında da belli başlı ayrıntıları söyleyen Sn. BEŞEK, tersanelerinde aynı anda 12 geminin inşa edilebildiğini ve tersanede 3 adet Panamax havuzunun olduğunu sözlerine ekledi. Gemilerindeki zabitlerin kontrat sürelerine de açıklık getiren Sayın BEŞEK personel ve zabit alımındaki kriterlere dikkat çekti, ayrıca çevre güvenliğine de çok önem verdiklerinin altını çizdi. Soru cevap bölümü ile devam eden konferans toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim