TURGUT KIRAN DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU’NDA 4. KARİYER GÜNLERİ BAŞLADI

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu’nda geleneksel olarak düzenlenen kariyer günlerinin bu yıl 4. sü gerçekleşiyor. Kariyer Günleri gerek sektörü tanıma, gerekse staj bulma açısından genç zabit adayları için büyük fırsat teşkil ediyor.

31 Ekim 2014 Cuma günü başlayan 4. Kariyer Günleri’nin ilk misafirleri Negmar Denizcilik ve Er Group Denizcilik oldu. Oturuma Negmar Denizciliği temsilen İnsan Kaynakları Müdürü Sayın Menderes YAŞARYILDIZ ve Er Denizcilik İnsan Kaynakları Müdürü Sayın Atila TELLİ katıldılar.

İlk olarak Er Denizcilik İnsan Kaynakları Müdürü Sayın Atila TELLİ söz alarak şirket hakkında genç denizcilere bilgi verdi. Şirketin tarihçesi ve gemiler hakkında geniş bilgiler veren Sayın TELLİ okulumuza ilk defa gelişinden dolayı duyduğu memnuniyeti öğrencilere aktardı. Gayet samimi bir ortamda geçen oturumda gemilerdeki personel sayısı, şirketin bayan zabitlere bakış açısı, gemideki sosyal aktiviteler, kumanya durumu, personel çekme durumu ve gemilerin sefer bölgeleri üzerinde duruldu. Şirketin stajyer politikasından da söz eden Sayın TELLİ, stajyerlere önem verdiklerini ve onlarla uzun vadede çalışmayı hedeflediklerini ifade etti.

Er Denizcilik İnsan Kaynakları Müdürü Atila TELLİ’nin konuşmasının ardından söz alan Negmar Denizcilik İnsan Kaynakları Müdürü Sayın Menderes YAŞARYILDIZ şirket hakkında genel bilgi vererek sözlerine başladı. Negmar Denizcilik Yatırım A.Ş. adı altında üç farklı şirketin olduğunu ve yatırım ortaklığı olarak kurulan bir şirket olduğunu aktardı. Ro-Ro, Ferry, Kuru yük ve LPG gemilerinden oluşan filolarından bahseden Sayın YAŞARYILDIZ, personel seçimi sırasında yapılan mülakatlar, kumanya durumu, kontrat süreleri gibi konularda genç zabit adaylarına bilgiler aktardı. Stajyerlerden beklentilerini de anlatan YAŞARYILDIZ samimi bir ortamda geçen toplantının sonlarına doğru genç denizcilere tavsiye ve öğütlerde bulundu.

Öğrencilerin sorularını içtenlikle yanıtlayan konuklar öğrencilere ilgilerinden dolayı teşekkür ettiler. Oturum sonunda Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu öğrencilerinin teşekkür plaketlerini kabul eden Sayın Menderes YAŞARYILDIZ ve Sayın Atila TELLİ ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdiler. 

Gayet sıcak bir ortamda geçen oturum toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim