TURGUT KIRAN DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU’NDA 4. KARİYER GÜNLERİ YASA DENİZCİLİK İLEDEVAM EDİYOR

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu, 4. Kariyer Günleri kapsamında 2 Aralık 2014 Salı günü, denizcilik camiasının seçkin şirketlerinden biri olan YASA Denizciliği ağırladı. Kariyer Günleri gerek sektörü tanıma, gerekse staj bulma açısından genç zabit adayları için büyük fırsat teşkil ediyor. 

 Oturuma Yasa Denizciliği temsilen Kuruyük Departmanı İnsan Kaynakları Müdürü Kpt. Muammer BIÇAKÇI,Tanker Departmanı İnsan Kaynakları Müdürü Kpt. Faruk CELAYİR, Eğitim Departmanı Güverte Enspektörü Kpt. Ramazan Özgür CAN ve Eğitim Departmanı Makine Enspektörü Baş Mühendis Turan DİNÇER katıldılar.
Genç zabit adaylarının büyük ilgi gösterdiği oturum, şirket tarihçesi ve gemiler hakkındabilgi veren tanıtım filmi ile başladı. Kısa film gösteriminin ardından söz alan Kuru yük  Departmanı İnsan Kaynakları Müdürü Sayın Muammer BIÇAKÇI her yıl olduğu gibi bu yıl da Kariyer Günlerine katılımlarından ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek sunumuna başladı. YASA Holding A.Ş.’nin 1999 yılında Sayın Yalçın SABANCI tarafından kurulduğunu,  şirketin filosunda 3 tanesi Türk bayraklı geri kalanları Marshall Adaları bayraklı olmak üzere toplam DWT’u 2 milyon ton olan 18 dökme yük gemisi ve 8 tanker bulunduğunu  ve  bu gemilerin rotasyonunun tüm dünya denizleri olduğunu belirtti. Gemilerin yaş ortalamasının 4.5yıl olduğunun altını çizen Sayın BIÇAKÇI gemilerin son teknoloji ürünü olduğunu ifade etti. Ayrıca gemilerde sosyal imkanların geniş olduğunu, gemilere internet sisteminin kurulmaya başlandığı ve 2015 yılında tam anlamıyla faaliyete geçeceğini sözlerine ekledi. Ardından söz alan Eğitim Enspektörü Sayın Özgür CAN, YASA Denizcilik olarak eğitime çok önem verdiklerini ve bu nedenle birçok firmanın sahip olmadığı ayrı bir eğitim departmanına sahip olduklarının altını çizerek belirtti. Gemiye katılacak zabit ve personele mutlaka aşinalık eğitimleri verdiklerini ve ayrıca süresi 10 güne kadar uzayan sertifikalı eğitim programları (TypeSpecific ECDIS eğitimi vs.) sunduklarından bahsetti. Eğitimler kapsamında kullanılan Seagull Eğitim programı hakkında kısa bilgiler sundu. Departman olarak her ay düzenli olarak filodaki gemilere Eğitim Bültenleri gönderdiklerini ve gemiden geri dönüşleri takip ettiklerini anlattı. Tanker departmanı İnsan Kaynakları Müdürü Faruk Celayir de departmanı bünyesindeki tankerlerin sefer bölgeleri, gemi tonajları hakkında bilgiler verdi ve düzenli olarak yapılan Vetting kontrollerinden zabit adaylarına kısaca bahsetti. Şirket olarak zabitan ve personele her türlü imkanı sağlamaya çalıştıklarını belirten Sayın CELAYİR gemide en önemli şeyin can emniyetinin sağlanması olduğunu belirterek eğitimin önemini vurguladı.
Şirketin stajyer politikasından ve stajyere verilen eğitimden söz eden yetkililer onlarla uzun vadede çalışmayı, filolarını onlara teslim etmeyi hedeflediklerini ifade etti. Stajyerini muhafaza eden bir firma olduklarını belirten değerli konuklar gemideki performansı iyi olan stajyerlerle zabitlik ve kaptanlık hayatlarında mutlaka çalışmayı hedeflediklerini belirttiler. Her okula eşit olarak yaklaştıklarının altını çizen katılımcılar her sene olduğu gibi bu sene de okulumuzdan stajyer alacaklarını sözlerine eklediler. Son olarak stajyerlerden beklentilerini anlatan konuklar, toplantının sonlarına doğru genç denizcilere tavsiye ve öğütlerde bulundu.
Soru cevap bölümüyle devam edilen oturumda öğrencilerin sorularını içtenlikle yanıtlayan değerli katılımcılara teşekkür plaketini Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinden Asım DEMİR takdim etti. 
Gayet sıcak bir ortamda geçen oturum toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim