TURGUT KIRAN DYO NEGMAR DENİZCİLİK’İ AĞIRLADI
 
Negmar Denizcilik Turgut Kıran DYO 3. Kariyer Günleri’nin konuğu oldu.

3. Kariyer Günleri kapsamında 11 Aralık Çarşamba günü Negmar Denizcilik Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu’nun konuğu oldu. Negmar Denizcilik’i temsilen İnsan Kaynakları Müdürü Menderes YAŞARYILDIZ, yüksekokul öğrencileriyle bir araya geldi. Menderes YAŞARYILDIZ, Negmar Denizcilik Yatırım A.Ş.’nin Haziran 2008 tarihinde Gübre fabrikaları T.A.S, Nesma Holding Co. Ltd. ve Etis Denizcilik yatırım A.Ş. nin ortak girişimi olarak kurulduğundan bahsederek denizcilik sektörünün tüm alanlarında hizmet vermeyi ve yatırım yapmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Negmar Denizcilik Yatırım A.Ş. adı altında üç farklı şirketlerinin olduğunu, bunlardan İstanbullines’ın Ro-ro taşımacılığı yaptığını, TGM Denizcilik’in LPG tankeri işlettiğini ve Negmar Denizcilik’in ise kuru yük gemisi çalıştırdığını ifade etti. Şu anda 5 adet Ro-ro gemisi, 3 adet LPG tankeri ve 5 tane kuru yük gemisine sahip olduklarını belirten Sayın YAŞARYILDIZ yaklaşık 1 ay önce Güney Kore’deki Hyundai Tersanesi’nde daha önceden sipariş verdikleri 2 adet LPG gemisini teslim aldıklarını belirterek böylece filolarındaki gemi sayısını arttırdıklarını ifade etti. 

Negmar Denizcilik bünyesindeki 5 kuru yük ve 2 yeni LPG gemisinden 6 tanesinin Panama 1 tanesinin Türk bayraklı olduğunu ifade ederek, gemilerin Uzakdoğu ülkelerine çalıştığına işaret eden YAŞARYILDIZ kontrat süreleri hakkında da bilgi verdi. Ayrıca tamamen Türk personel çalıştırdıklarının altını çizerek, işe alım sürecinde dikkat ettikleri kriterler ile stajyerlerden beklentilerinden söz etti. Şirket politikasından kısaca söz eden Menderes YAŞARYILDIZ ekonomik kriz sırasında kurulmalarına karşın kısa sürede bu kadar büyümeleri hakkında öğrencilere açıklamalarda bulundu. 


Konuşmaların ardından soru cevap bölümüne geçildi. Sayın Menderes YAŞARILDIZ Öğrencilerin sorularını içtenlikle yanıtladı. Gayet sıcak bir ortamda geçen oturum toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim