Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu, 5. Kariyer Günleri kapsamında 8 Aralık Salı günü denizcilik camiasının seçkin şirketlerinden Kıran Holding’ i ağırladı.

Oturuma Kıran Holding’i temsilen, İnsan Kaynakları Müdürü Kpt. Aşkı Çelik katıldı. Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu’nda geleneksel olarak düzenlenen V. Kariyer günleri çerçevesinde denizcilik şirketleri ağırlanmaya devam ediliyor. Kariyer Günleri gerek sektörü tanıma, gerekse staj bulma açısından genç zabit adayları için büyük fırsat teşkil ediyor.  Genç zabit adaylarının büyük ilgi gösterdiği oturum, şirket tarihçesi ve gemiler hakkında bilgilendirme ile başladı.

Aşkı Çelik  her yıl olduğu gibi bu yıl da Kariyer Günlerine katılımlarından ötürü duyduğu memnuniyeti ve okulumuzun Kıran Holding katkılarıyla yaptırıldığından dolayı Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokuluna duyduğu yakınlığı dile getirerek sözlerini sürdürdü. Şirketin stajyer politikasından ve stajyere verilen eğitimden söz eden Aşkı Çelik , onlarla uzun vadede çalışmayı amaçladıklarını, stajyerini muhafaza eden bir firma olduklarını ve filolarını onlara teslim edeceklerini belirtti.

Gemideki performansı iyi olan stajyerlerle zabitlik ve kaptanlık hayatlarında mutlaka çalışmayı hedeflediklerini ifade etti. Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu öğrencilerinden bünyelerine dahil edilen stajyerlerden ve zabitlerden gayet memnun olduklarını belirten Çelik, şuan Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulundan mezun olup zabitliğini alan kişilerin şirket gemilerinde istihdam edildiğini, bu sayının daha da artacağını sözlerine ekledi.

Holding olarak Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokuluna ayrı bir önem verdiklerini belirten Sayın Aşkı Çelik, Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulundaki hiyerarşik yapıdan ve öğrencilerin bilgi düzeylerinden son derece memnun olduğunu belirterek bu yıl da imkanlar doğrultusunda Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulundan stajyer alacaklarını sözlerine ekledi.

Şirket olarak zabitan ve personele her türlü imkanı sağlamaya çalıştıklarını belirten Çelik Şu anda maaş ödemesi, kumanya durumu ve personele sunulan sosyal imkanlar bakımından Kıran Holding olarak Türkiye’nin önde gelen firmalarından biri olduklarını özellikle belirtti. Son olarak stajyerlerden beklentilerini anlatan Çelik, toplantının sonlarına doğru genç denizcilere tavsiye ve öğütlerde bulundu. Oturum sonunda katılımlarından dolayı Aşkı Çelik’e Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu öğrencileri tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Gayet sıcak bir ortamda geçen oturum toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi ve Sayın ÇELİK stajyer olarak alacağı öğrencilerle ufak bir toplantı yaptı.

Editör: TE Bilişim