TURGUT KIRAN DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU BEYKİM VE AKMAR DENİZCİLİK’İ AĞIRLADI

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu’nda geleneksel olarak düzenlenen 4. Kariyer günleri çerçevesinde denizcilik şirketleri ağırlanmaya devam ediliyor.

İlk gününden beri büyük ilgi gören Kariyer Günleri gerek sektörü tanıma, gerekse staj bulma açısından genç zabit adayları için büyük fırsat teşkil ediyor. 31 Ekim 2014 Cuma günü başlayan 4. Kariyer Günleri 21 Kasım 2014 Cuma günü yapılan ikinci oturumla devam ediyor. Oturumun konukları Akmar Denizcilik ve Beykim Petrolcülük A.Ş. oldu.

Oturuma AKMAR Denizcilik adına İnsan Kaynakları Müdürü Özge Ataman, Operasyon Müdürü Tarık Gürsoy ve Teknik Müdür Cavit Bilgin katıldılar. Dökmeci bir firma olduklarının altını çizerek konferansa başlayan yetkililer, şirketin kronolojisi hakkında kısa bilgi verdiler. Bünyesinde 7 adet gemi bulundurduklarını ve bu gemilerin 6’sının Malta, 1 tanesinin de Türk bayraklı olduğunu söylediler. Sunum kısmını kısa tutmayı seçen yetkililer, soru cevap kısmına hızlıca bir giriş yaparak, bu şekilde kariyer günlerinin daha verimli geçeceğini vurguladılar. Soru cevap bölümünde öğrencilerden gelen sorulara samimi bir şekilde yanıt verirken, öğrencilere denizcilik camiası adına da birkaç tavsiyede bulundular. İkinci konuk Beykim Petrolcülük A.Ş.’yi temsilen İnsan Kaynakları Müdürü Sayın Serdar Gür oldu.

Konuşmasına Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu’nda olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek ve davet edildiği için okul yöneticilerine teşekkür ederek başlayan Serdar Gür kısaca kendisini tanıttı. Şirketlerinde 4 adet kimyasal tankerin olduğunu söyleyen Sayın GÜR, kimyasal gemilerde çalışmanın zorluklarından ve iyi yönlerinden bahsetti. Gemiyi tanıyan, kimyasal tanker sorumluluğunu ve iş yükünü bilen zabitlerle çalışmanın her zaman daha faydalı olacağını belirten Sayın GÜR, personelini muhafaza ettiklerini, şirketlerine stajyer olarak başlayan bir kişiyi zabitliğinde de gemilerinde öncelikli olarak çalıştırdıklarını belirtti. Son olarak kendi firmalarında staj yapan okulumuz öğrencilerden son derece memnun olduğunu ve gelecekte ki zabitlik hayatında da bu kişileri kendi firmalarında görmek istediğini belirtti. Öğrencilerin sorularını içtenlikle yanıtlayan konuklar öğrencilere ilgilerinden dolayı teşekkür ettiler.

Oturum sonunda Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu öğrencilerinin teşekkür plaketlerini kabul eden Sayın Özge ATAMAN ve Sayın Serdar GÜR ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdiler. Samimi ortamda geçen oturum toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Haber: Halil Gezen

Editör: TE Bilişim