Tuncay Çehreli yeniden IALA VTS Komite Başkanı

Bugüne kadarki faaliyetlerini NGO (Non Governmental Organization) statüsüyle yürütmekte olan IALA (Uluslararası Deniz Seyir Yardımcıları ve Fener Otoriteleri Birliği) 2015 yılı içerisinde sonuçlanması beklenen girişimleriyle artık faaliyetlerini tıpkı IMO (Uluslararası Denizcilik Örgütü) gibi IGO (Intergovernmental Organization) statüsüyle yürütecek. Bu statü değişimiyle IALA’nın belirlemiş olduğu tavsiye ve düzenlemelerin yaptırım gücü artacak ve bunların bir kısmı kural ve konvansiyon haline gelebilecek.  

IALA’nın en önemli komitesi olan VTS Komitesi Başkanlığına  Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü GTH Baş Operatörlerinden  Kaptan Tuncay ÇEHRELİ 4 yıllığına yeniden seçildi.

Gemi Trafik Operatörleri Derneği tarafından yapılan yazılı açıklamada; "Türk denizciliği açısından oldukça büyük bir kazanım olan bu başarının gururunu hep birlikte yaşamaktayız. Bu başarının Türkiye’deki GTH Alanlarının artmaya başladığı ve TBGTH Sisteminin kuruluşunun 10. yıldönümüne denk gelmesi ona ayrı bir manevi anlam ve değer katmıştır" denildi. .

Açıklamada; "Bu başarının elde edilmesi için verilen mücadelelerde sağladıkları desteklerden dolayı başta GTH İdaresi olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali YILDIRIM olmak üzere tüm UDHB bürokrat, yönetici ve çalışanlarına diğer yandan GTH Otoritesi olan KEGM Genel Müdürü Sayın Salih ORAKCI, yönetim kadrosu ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkürü borç biliriz. Bundan sonraki evrede sağlanacak imkan ve verilecek olan desteklerle bu tür başarıların artarak devam edeceğini düşünmekteyiz." ifadelerine yer verildi.  
Bu tür başarıların elde edilmesinin ne denli zorlu ve emek gerektiren süreçler olduğu çok iyi bilindiği ifade edilen GTH Operatörleri Derneği açıklamasında;  "Ayrıca elde edilen başarıyı sürdürmek ve geliştirmek de aynı zorlukta uğraş ve emek istemektedir. Tüm bunların bilincinde olarak Deniz Trafik Operatörleri Derneği olarak bu tür başarıları geliştirerek devam ettirmeye katkı sağlamak, GTH konularıyla ilgili ülkemizin dünyada önde gelen bir konuma taşımaya yardımcı olmak amaçlarıyla yeni GTH Sistemlerinin kurulduğu ve TBGTH Sisteminin 10. yıldönümü olan 2014 yılının Türkiye’de GTH yılı olarak anılmasını sağlayacak bir dizi bilimsel, akademik ve sosyal etkinlik çalışmalarını sürdürmekteydik. Yakın bir gelecekte planlanan etkinliklerin detayları denizcilik kamuoyumuzla paylaşılacaktır" denildi.. 

Dernek; "Tüm bu gelişmelerin yaşandığı döneme denk gelen evrede Kaptan Tuncay ÇEHRELİ’nin Türk denizciliği açısından elde ettiği başarının haklı gururunu yaşıyor, yönetim kurulumuz ve dernek üyelerimiz adına kendisini kutluyor ve başarılar diliyoruz." ifadelerini kullandı. 

 

Editör: TE Bilişim