Vurulan geminin Kaptanı Zafer Kalaycı olay anını anlatı

Zafer Kalaycı Libya açıklarında yapılan saldırı sonucunda kuru yük gemisinde yaralandı. Vurulan geminin 2. kaptanı o anları anlattı

 Libya açıklarında saldırıya uğrayan kuru yük gemisinde yaralanan Zafer Kalaycı, yaşadıkları dehşet anlarını anlattı. Kalaycı, ’Hiçbir uyarı yapılmadı’ dedi.

Libya açıklarında hem karadan hem de havadan yapılan saldırıya uğrayan Tuna-1 isimli Türk kuru yük gemisinde 1 kişi ölmüş ve 3 kişi de hafif şekilde yaralanmıştı. Saldırının ardından gemi Fethiye açıklarına demirlemiş ve yaralılar tahliye edilerek hastaneye sevk edilmişti. Fethiye Devlet Hastanesi’ne ayakta tedavi edilen 2’si Gürcü 3 yaralı, Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne giderek ifade verdi. Yaklaşık 2 saat ifadeleri alının yaralılar, daha sonra hizmet teknesiyle tekrar gemiye götürüldü. Gemiye dönmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan 2. Kaptan Zafer Kalaycı, yaşadıkları korku dolu anları anlattı. Kalaycı, “Saldırı önce karadan oldu sonradan uçakla saldırıları takip etti. İkinci uçak saldırısı yaklaşık 1 saat 18 mil mesafede oldu. Kendi çabamız sayesinde geminin makinesinde hasar olmadı. Gizli gizli Girit adasına giderek kurtulduk” dedi.

ONLARIN UYARIDAN KASTETTİĞİ BOMBAYDI

Hiçbir şekilde ne Arapça ne de başka dilde uyarının yapılmadığını belirten Kalaycı; “Sıra benim vardiyamdı. Gemini ikinci kaptanıyım ve 4-8 vardiyası benimdi. Hiçbir şekilde uyarı yapılmadı. Onların uyarıdan kastettiği bombaydı. Uluslararası sularda uyarıyı bombayla yaptılar. Gemi sahile paralel bir şekilde gidiyordu. Kuzeye doğru dönünce hedef küçüldü” diye konuştu. 3. Kaptan İlker Büyükdere’nin saldırı sırasında personeli toplarken bombanın isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiğini ifade eden Kalaycı, şöyle konuştu: “Biz kendimizi ileriye atarak içeri kaçtık. Fakat üçüncü kaptan personeli toplarken arada kaldı ve bomba isabet etti” diye konuştu.

11 KİŞİLİK UZMAN EKİP ANKARA’DAN YOLA ÇIKTI

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden görevlendirilen terörle mücadele, olay yeri inceleme ve kriminal uzmanlarından oluşan 11 kişilik ekibin akşam saatlerinde Ankara’dan yola çıktığı ve sabah Fethiye’ye ulaşarak gemide inceleme yapacakları öğrenildi. Öte yandan geminin 1. kaptanı Ünal Bilici’nin de, yarın sabah Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığına gelerek ifade vereceği bildirildi. 

 

Editör: TE Bilişim