Tip  onay sertifikası alan ve ilk yerli dizel marin motoru olarak tanımlanan Tülomsaş Marka Dizel Motorlar Van Gölü Ferbotlarında kullanılacak.

Van Gölü Feribotlarında kullanılmak üzere geçtiğimiz yıl siparişi alınan ve TÜLOMSAŞ’ın kendi marka ismini taşıyan ve yerli olarak üretilecek 8 adet Marin Dizel Jenaratör Setinin ilk 4 adedinin imalatları tamamlanarak sevkiyatı yapılmıştır. Şirketimiz, deniz araçlarına göre yeniden donatılarak muhtelif tip ve tonajdaki deniz araçlarında kullanılması planlanan TÜLOMSAŞ marka Dizel Motorları Denizcilik sektöründe de pazara sunarak yeni bir başarıya imza atmıştır.

TESTLERDEN BAŞARIYLA GEÇTİ

Testlerden başarıyla geçen Marin Dizel Jenaratör Setleri, bağımsız bir ulusal klaslama, belgelendirme ve uygunluk değerlendirme kuruluşu olan Türk Loydu’ndan Tip Onay sertifikası alınmıştır.

YÜKSEK YERLİKATKI

Yüksek oranda yerli katkıyla imal edilmekte olan TÜLOMSAŞ yapımı motorların başta dizel jeneratör motorları olmak üzere özellikle yüksek devir ihtiyacı duyan gemiler ve deniz araçlarında kullanılması hedeflenmektedir. TÜLOMSAŞ marka motorların yerli sanayide kullanılmasıyla sektör gemi motoru temininde dışa bağımlılıktan kurtulacaktır. Geç teslimden kaynaklanan olumsuzluklar yaşanmayacak, yerli ve ucuz yedek parça ile hızlı servis hizmeti imkânı elde edilmiş olacaktır.

SONUÇ OLARAK; TÜLOMSAŞ,

vizyonu gereğince Eskişehir ve bölgesinin Demiryolu Araç Üretim Merkezi olması yönündeki çalışmalarının yanı sıra, bugüne kadar Lokomotif sektöründe başarıyla kullanılmakta olan ve ihraç edilen söz konusu motorlarımız rekabetçi olmayı tanımlayan kalite, maliyet ve kısa zamanda teslimat gibi avantajları ile yedek parça, servis ve eğitim gibi konularda da rakiplerine üstünlük sağlayan bir konuma sahiptir.

Editör: TE Bilişim