Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, balıkçı Oktay Yıldız'ın birkaç gün önce yaptırıp iki mavi bayraklı Torba Koyu'na demirlediği tekne evin üzerindeki imalat, belediye ekiplerince yıkıldı.

Geçen çarşamba günü Torba Koyu'na demirli, üzerinde Arapça yazının bulunduğu siyah bayraklı tekne evi görenler durumu zabıta, polis ve Bodrum Liman Başkanlığı'na bildirdi. IŞİD bayrağına benzerliği nedeniyle tedirgin olan yerli ve yabancı turistlerin şikayeti üzerine yetkililer, teknede üzerindeki imalat da dahil olmak üzere inceleme başlattı. Tekne ev, vatandaşların tepkisini de çekti. Bunun üzerine tekne sahibi Yıldız, önce göndere çektiği IŞİD benzeri bayrağı indirdi. Yıldız, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Liman Başkanlığı'nda giderek ifade verdi.

İlçe sakinlerinin tepkisini çeken tekne evin üzerindeki imalat için bugün zabıta ekipleri harekete geçti. Yapılan işlem için Fen ve İmar İşleri Müdürü Haluk Aytı, Torba Muhtarı Suat Kaya, Sahil Güvenlik ve, Liman Başkanlığı ekipleri tutanak tuttu. İçişleri Bakanlığı yetkilileri ile görüşmek üzere Oktay Yıldız'ın dün Ankara'ya gittiği öğrenildi. Tekne evin içinde kimsenin bulunmadığı sırada zabıta ekipleri, Yıldız'ın eşyalarını dışarı çıkardı. Ardından tekne üzerindeki baraka yıkıldı. Yıldız'ın eşyalarının Yedi Emin Deposu'na götürüldü.

PARA CEZASI YAZILMAYACAK

Fen ve İmar İşleri Müdürü Haluk Aytı, "Bodrum'da karadaki kaçak yapılaşmalarla uğraşırken, bir de denizde kaçak yapılaşma başladı. Hızlı bir şekilde müdahale edip yüzer platform üzerindeki konduya müdahale ederek yıktık. Zaten gariban bir balıkçı. Bu nedenle herhangi bir para cezası yazılmayacak. Yüzer platformun kaldırılması ile ilgili olarak sahil güvenlik yasal işlem yapacak" dedi.

Editör: TE Bilişim