Trump Towers’ın ilk müşterisi 8 daire alan Mansimov oldu 
 
Mecidiyeköy’de yükselen Trump Towers İstanbul-Şişli’de satışlar başladı. Kaba inşaatı tamamlanan projede penthouse dahil 8 daire birden satın alan Mübariz Mansimov, binanın hızla süren inşaatının bitimini heyecanla beklediğini söyledi

TÜRKİYE’nin yeni gökdeleni Trump Towers İstanbul- Şişli’nin ilk büyük müşterisi Azeri işadamı Mübariz Mansimov’un Palmali Şirketler Grubu oldu. Dünyanın en büyük petrol tankeri filosuna sahip Palmali Şirketler Grubu, Trump Towers’ın rezidans katında sekiz daire birden satın aldı. Ünlü işadamı Mansimov’un Türkiye’de otelcilikten havacılığa kadar büyük yatırımları bulunuyor.

Mecidiyeköy’de yükselerek İstanbul’un siluetine katılan Trump Towers İstanbul- Şişli’deki penthouse’u da satın alan Mübariz Mansimov binanın hızla süren inşaatının bitimini heyecanla beklediğini söyledi. Rezidans ve çok modern ofis katlarından oluşan Trump Towers İstanbul-Şişli, Mayıs ayı içinde satışa sunulacak. Ön satışla yerini alan Mansimov, binanın mimari yapısından iç düzenlemelerine kadar mükemmel bir konsept yaratıldığını söyledi.

 2011’de teslim edilecek

Kulenin rezidans bölümünde daireler 102 ile 650 metrekare arasında değişiyor. Ofis seçenekleri de 400 metrekareden başlayıp 2 bin metrekareye kadar çıkıyor. Ofis kulesinin üzerinde helikopter pisti bulunuyor. Büyük bir hızla devam eden projede kaba inşaat tamamlandı. Kulelerin dış cephe kaplamaları takılmaya başlanırken, rezidans bölümünün 2011 başında teslim edilmesi planlanıyor. Projede, 40 bin 936 metrekare alana yayılacak 5 katlı alışveriş merkezi de yer alacak. Komplekste 185 mağaza bulunacak.

 144 metrelik dev kuleleri Trump’un kızı tanıtacak

DünyanIn en büyük gayrimenkul devlerinden biri olan Donald Trump’ın Avrupa’daki ilk yatırımı olan Trump Towers’ın örnek daireleri ve satış ofisinin açılışı önümüzdeki ay gerçekleştirilecek.

Donald Trump’ın şirketi Trump Organization’da Uluslararası Projelerden sorumlu kızı Ivanka Trump, projenin tanıtımı için İstanbul’a gelecek.

Trump Towers, iki ayrı kuleden oluşuyor. Biri iş merkezi, diğeri de rezidans olan kuleler 39 katlı. Yerden yüksekliği ise 144 metre. Eski İstanbul’dan Üsküdar’a, Beylerbeyi’nden Rumeli Kavağı’na kadar muhteşem bir İstanbul manzarası sunan Trump Towers’ın tasarımı Brigitte Webers tarafından gerçekleştirildi.

16 bin 800 şişelik şarap kavı olacak

* Trump Towers İstanbul-Şişli’de rezidans sahiplerinin özel kartla girebilecekleri 16 bin 800 şişe kapasiteli şarap kavı bulunacak. Daire başına 70 şişelik kav kapasitesi sunulacak. Ev sahipleri şarap stoklarını kolayca izleyebilecek.

* Projede sakinlerin bilet bulmaktan, rezervasyon yaptırmaya kadar her türlü ihtiyacını karşılamaya yönelik concierge servisi, 24 saat hizmet veren doorman (özel hizmet ve kapı görevlisi), resepsiyon, valet parking, teknik servis, housekeeping (ev işi hizmeti) gibi hizmetler bulunuyor.

* Rezidans sahiplerinin misafirlerini ağırlayabilecekleri 300 metrekarelik özel salon bulunuyor. Burada kütüphane, bar, şömine, oturma grubu, bilardo, business center, toplantı odaları ve çocuk oyun alanları yer alıyor.

İstanbul’un ilk 7 yıldızlı otelini açacak

* Palmali Denizcilik’in patronu Mübariz Mansimov, yurtdışında yaşayan en zengin Azeri olarak biliniyor.

* İki yıl önce Türk vatandaşlığına geçen Mübariz Mansimov’un şirketi Palmali, sahip olduğu 129 gemi ile deniz taşımacılığında dünyanın ilk beşinde yer alıyor.

* Rusya’nın iç sularında çalışabilen iki şirketten biri olan Palmali, Akdeniz-Karadeniz arasında Rusya petrollerinin yüzde 75’ini taşıyor.

* 48 şirketten oluşan Palmali Grubu’nun patronu Mansimov, 3 milyon euro değerinde olduğu tahmin edilen ve dünyada sınırlı sayıda üretilmiş Maybach 62, Rolls Royce Phantom, Bentley Sport Coupe gibi özel yapım otomobillere sahip.

* 41 yaşındaki Mansimov’un şirketlerinde toplam istihdam edilen kişi sayısı 45 bini geçiyor.

* Işıklar Holding’in Ulus’taki binasını TMSF’den satın alan grubun bu alana Avrupa’nın en modern çocuk ve kadın hastalıkları hastanesini kurmak gibi bir iddiası var.

* Beşiktaş taraftarı olan Mansimov’un bir dönem kulübün başkanlığana da talip olduğu konuşulmuştu.

* Azeri yatırımcı şimdilerde 100 milyon euro yatırımla eski HSBC binasına İstanbul’un ilk 7 yıldızlı otelini açmaya hazırlanıyor.

* Azeri işadamı Mübariz Mansimov son olarak Ermenistan ile sınır kapısının bugünkü koşullarla açılması halinde “Türkiye’yi terkedip tüm yatırımlarını taşıyacağı” çıkışıyla gündeme gelmişti.

Editör: TE Bilişim