Trabzon ve Doğu Karadeniz Miami Fuarında

 Son yıllarda Cruise gemi turlarının ilgi gösterdiği Doğu Karadeniz destinasyonunun tanıtımı Cruise Shipping Miami Fuarı’nda yapılıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida Eyaleti’nin Miami şehrinde dünyanın en büyük sektör etkinliği olan ve 11-14 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen Cruise Shipping Miami Fuarı’nda Türkiye de etkili bir tanıtım gerçekleştiriyor. Miami Fuarı’na Türkiye ana standının yanı sıra İzmir ve Trabzon da özel stantlar ile katıldı. Türkiye’nin Akdeniz ve Doğu Karadeniz destinasyonları tanıtılıyor. Fuardaki tüm firmalar ile görüşmeler sağlanarak 2014 sezonunda Türkiye’ye daha fazla Cruise seferi ve yolcu almak için temaslar yapılıyor

. Fuarla ilgili bilgi veren Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Cruise gemilerinin kalbi olan Miami Fuarı’nda Trabzon’un hedefine ulaştığını söyledi. Trabzon Limanı’na uğrayan Cruise gemilerinin 2013 yılında arttığını kaydeden Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, geçen yıl yapılan Miami Fuarı’ndaki tanıtımın etkili olduğunu hatırlattı. 2014 yılı için girişimlerin Miami Fuarı’nda devam ettiğini kaydeden Hacısalihoğlu, yapılan görüşmelerin ve temasların oldukça verimli geçtiğini ifade ederek, “2014 yılında Trabzon Limanı’na uğrayacak Cruise gemilerin sayısı artacaktır. Geçtiğimiz yıl 27 Cruise gemisi Trabzon’a uğrarken bu yıl bu rakamın 40 civarında olacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım da, genelde Türkiye, özel de ise Doğu Karadeniz Bölgesi’nin tanıtımına katkı yapıldıkça karşılığının çok kısa sürede alınmakta olduğuna dikkat çekti. Yapılan tanıtımlar ile Karadeniz’in Trabzon ile anılır haline geldiğini vurgulayan Kaldırım şöyle konuştu: “Amacımız Karadeniz Bölgesi’ne gelen Curise gemilerinin ilk ziyarette bulunacağı illerin başında Trabzon’un gelmesidir. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar sonucunda pazarda böyle bir algı oluşturmayı başardık. Karadeniz’e her açılan gemi muhakkak Trabzon Limanı’na demirlemesi için bundan sonra da çalışmalarımızı ısrarlı bir şekilde sürdüreceğiz. Tanıtımlarımızı Miami gibi dünyanın bir numaralı Cruise sektörü fuarında, doğru bir adreste yapmaya devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim