Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısında ilginç bir tartışma yaşandı.

Trabzon’da ilk kez gemi turlarını başlatarak binlerce turisti kentin kıyısı boyunca gezdiren Mavi Saray Gemisi’nin demirlediği nokta gündem oldu. CHPli Cahit Erdem, “Gülcemal içerisinde bir yer açtınız. Bir özel gemi demirliyor. Onu bunun için mi açtınız? Bunun için DLH’dan izin alındı mı? Eğer alınmadıysa burada yaşanacak sıkıntılar bizi etkiler büyükşehir sorumludur. Bu konuda bilgi almak istiyorum” diyerek sordu.

Bunun üzerinde Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise şunları söyledi; “Gülcemal’deki mendirek bildiğiniz gibi 1290 metredir. Tam bir koy şeklinde yapılmış değildir. Trabzon Limanının mendirek uzunluğu 1135 metredir. Bu meclisiniz bu Trabzon halkı dev bir işe imza atıyor.

Trabzon Büyükşehrin oradaki Gülcemal projesindeki ise 1290 metredir. Yani Limanı geçti. İşte burada bize teknik olarak sunulan rapor şu idi; siz bunun dikey mendireğini yapmayacak olursanız bu kışın burada zorlanırsınız.

Bizde kendi imkanlarımızla oradaki dökümü tamamlamayı dolayısıyla 1290 metrelik mendireği biraz daha garanti altına almayı düşündük. 2. etabında betonu vardır mendirek boyunca kendi imkanlarımızla bunu yapmaya başladık.

Ha bunu yaparken turistik amaçlı oradan yolcu almak isteyen varsa dileyen varsa kim olursa buyursun.

Yalı mahallesindeki küçük mendirekte bu şekilde kullanılıyor. Bunun bedelini gemi sahipleri büyükşehrimize ödüyorlar. Bu demirleme bedeliyle karşılanan yasaya uygundur. Orası için ne kadar para belirlendiğini veya yanaşma ücretin ne alındığını sorayım.” Orasının yapımcısı büyükşehir belediyesidir. Bu çerçevede herhangi bir yasal eksiklik varsa onu da baksınlar. O doldurulan alana turistik amaçlı yolcu alabilirler, ama gemiler için müracata rağmen izin verilmiyorsa arkadaşlarımız irdelesin ve bize getirsinler. Kimseye özel yapıldığı yok”

  Öte yandan turistleri ağırlayan gemilerin sahibi  AK Parti Trabzon İl Yöneticisi iş adamı Halil İbrahim Demirtaş, önce bir gemi Trabzon’a getirmiş ardından bir gemi daha getirerek gezi seferleri başlatmıştı. Seferlerde büyük ilgi gördü.


HABER 61

Editör: TE Bilişim