Japon yakıt tedarik şirketi Toyota Tsusho Petroleum (TTP), önümüzdeki altı ay boyunca Singapur otoritesinin desteği altında sanayi ve akademi ile işbirliği içinde Singapur'da biyoyakıt denemeleri gerçekleştirecek.

Şirket, atık yemeklik yağ ve bitkisel yağdan türetilen biyoyakıtı Singapur Limanı'ndaki gemilere bunker mavnaları vasıtasıyla tedarik ederek biyoyakıtların oksidasyonu ve depolama kararlılığı gibi teknik konuların üzerine gideceğini açıkladı.

Bu denemeye ek olarak TTP'nin, Avrupa'da üretilen ve GoodFuels tarafından Singapur Limanı'nda gemilerde kullanılmak üzere satılan biyoyakıtı tedarik ettiği biliniyor.

Toyota Tsusho, "Bu girişimler, sera gazı emisyonlarının azaltılmasına yardımcı olacak bir tedarik sistemine ve düzenli biyoyakıt kullanımına imkan tanırsa, bu, deniz taşımacılığı endüstrisindeki dekarbonizasyona yönelik sorunların çözülmesine büyük katkıda bulunacaktır." dedi.

Japonya gemilerde alternatif yakıtlara geçişi teşvik ediyor!

Japonya hükümeti, 2050 yılına kadar karbon nötr olma hedefi belirlediğinden beri ''Yeşil Büyüme Stratejisi'' kapsamında gemilerde geleneksel yakıtlardan alternatif yakıtlara geçişi teşvik ediyor. Mart 2021'de, Kara, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı, 2028 yılına kadar sıfır emisyonlu gemilerin ticari operasyonunu gerçekleştirmeyi amaçlayan bir yol haritası açıkladı.

Editör: TE Bilişim