Fransa merkezli enerji şirketi Total ile MSC Cruises, Total'in MSC Cruises'e ait LNG tahrikli kruvaziyer gemilerine yılda yaklaşık 45.000 ton Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) tedarik etmesi üzere anlaşma yaptı.

Total'in resmi internet sitesinde yer alan duyuruya göre bu anlaşma, Fransız denizcilik endüstrisi genelinde edinilen güçlü bir işbirliğini ifade ederken, yeni inşa edilecek gemilere ve yeni nesil çevre dostu deniz yakıtlarının tedarikine kadar değer zincirinin her halkasını mükemmelleştirecek.

Marsilya Akdeniz'deki LNG ikmal merkezi olacak!

MSC Cruises Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago;“Bu anlaşma, LNG’nin de şu anda çok önemli bir parçası olduğu, çevresel ayak izimizi sürekli olarak azaltmaya yönelik devam eden çalışmalarımızda daha ileri bir adımı temsil etmekte. LNG ile çalışan üç yolcu gemimizden ilkini 2022'de suya indirmeye hazırlanırken, bu önemli anlaşma sayesinde Marsilya, en yeni nesil ve ekolojik dengenin korunması açısından en gelişmiş gemilerimizin yakıt ikmali için Akdeniz'deki merkezimiz olacak.'' ifadelerini kullandı.

Total Pazarlama Müdürü Alexis Vovk; “MSC Cruises gibi denizcilik sektöründeki lider bir şirket ile birlikte kurduğumuz, yakıt ikmal hizmetleri alanında dünya çapında uzun süreli olacak bu ortaklık aracılığıyla Fransa'daki ilk LNG yakıt tedarik zincirini Marsilya-Fos limanında kuruyor olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Total, nihayetinde küresel pazarın %10'undan fazlasına hizmet etme hedefine ulaşmak için LNG yakıt ikmaline yaptığı yatırımlarını artırmaya devam edecek. Bunu yaparak, 2050 yılına kadar karbon nötr hedefine ulaşma doğrultusunda, denizcilik sektörünün enerji dönüşümüne ve müşterilerimizin karbon emisyonlarının azaltılmasına eşlik etmeye devam edeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Kruvaziyer gemilerinin  uğrayacakları tüm limanları olumlu etkileyecek!

Deniz yakıtı olarak kullanılan Sıvılaştırılmış Doğal Gaz'ın (LNG), gemilerden kaynaklanan emisyonları keskin bir şekilde azaltarak, özellikle kıyı bölgeleri ve liman kentlerinde yaşamını sürdüren toplumlar için hava kalitesinde önemli bir iyileşme sağladığı bilinmekte. Dolayısıyla bu anlaşmanın, sadece LNG yakıt ikmalinin yapılacağı şehri, Marsilya'yı değil, aynı zamanda kruvaziyer gemilerinin Akdeniz çevresinde ve gelecekte uğrayacakları tüm limanları da olumlu etkileyeceği vurgulanmakta.

En yüksek teknik ve çevresel standartlarda gemiden gemiye ikmal sağlayacak!

Total, halihazırda yapım aşamasında olan ikinci LNG bunker gemisini kullanarak, MSC Cruises’ın Akdeniz rotalarında seyreden  dünyadaki teknolojik açıdan en gelişmiş yolcu gemileri arasında olacak olan LNG tahrikli yolcu gemilerine en yüksek teknik ve çevresel standartları karşılayarak gemiden gemiye (Ship-to-ship) yakıt ikmal hizmeti sağlayacak.

Total, 2022'ye kadar Rotterdam ve Marsilya'da iki adet 18.600 m³ LNG yakıt ikmal gemisi işletecek. Ayrıca şirket Şubat 2021'de Singapur Denizcilik ve Liman İdaresi'nden (MPA) 2022'den itibaren Singapur Limanı'nda LNG tedarik etmek üzere lisans alan üçüncü enerji şirketi olmuştu.

Editör: TE Bilişim