Harem iskelesinden hareketinden kısa süre sonra makina arızası nedeniyle hareketsiz kalarak sürüklenen "Topkapı" arabalı vapuru,  Haydarpaşa Limanına demir atmış olan Kaunas Seaways adlı ro-ro gemisinin demir zincirine dolandı..

Harem iskelesinden saat 17:00 de 60 araç 153 yolcu ile hareket eden Topkapı araba vapurunun kısa süre sonra  makina arızası sebebi ile durduğu bildirildi.

İDO'dan yapılan açıklamada "Rüzgarın da etkisi ile sürüklenen araba vapuru iskeleye bağlı Kaunas Sea ways isimli  roro  gemisinin demir zincirlerine takılarak durdu. Hiçbir can ve mal kaybı yaşanmadı. Geminin takıldığı zincirden  kurtarılma çalışmaları devam ediyor. " denildi.

60 araç ve 153 yolcusu bulunan geminin takıldığı zincirden  kurtarılmasına çalışılıyor. 

Arabalı vapurun makine arızası olduğu ve sürüklendiği haberleri gelmesine rağmen son çekilen fotoğraflarda geminin pervanelerinin çalışmakta olduğu gözleniyor. 

Geminin kendi makineleri ile düştüğü sıkıntılı durumdan kurtulmaya çalıştığı ve yardım istemediği bildirildi. 

Gemideki yolcu ve araçlar açısından şu anda önemli bir risk bulunmadığı ancak geminin rampasından başlayıp kaptan köşkünün üst kısmına kadar tam ortalayacak şekilde sırtına aldığı ağır zincirden dışarıdan yardım almadan  kurtulmasının kolay olmayacağı tahmin ediliyor. 

"Yolcular zarar görebilir gemi mutlaka tahliye edilmeli"

KaptanHaber'in ulaştığı uzmanlar, Kurtarma çalışmaları esnasında ağır zincirin hareketlenmesinin gemideki yolcu ve araçlara zarar verebileceği bu nedenle gemideki yolcuların mutlaka tahliye edeilmesi gerektiğini ifade etti.

Uzmanlara göre zincirin kurtulma çalışmaları esnasında  kayma yaparak açık bölümdeki araçlara ve yolculara çarpması ihtimali mevcut. 

 

SON DAKİKA... YOLCULAR TAHLİYE EDİLDİ

Alınan son bilgiye göre  vapurdaki yolcular başka bir vapurla tahliye edildi.

Arabalı vapurun içerisinde tahliye sonrası mürettebat olduğu tahmin edilen birkaç kişi kaldı.

Vapurun sürüklenmesi sırasında bazı araçların birbirine çarparak hasar gördüğü öğrenildi.

Olaydan yaklaşık 2 saat sonra Üsküdar-Harem sahiline tedbir amacıyla itfaiye ekipleri geldi. Gemiyi kurtarma çalışmaları Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yürütülüyor. Bu arada, takviye olarak yüzer bir vinç de getirildi.

 

Editör: TE Bilişim