Topçular İskelesinde Park Sıkıntısı

Yalova’nın Topçular İskelesinde yapılan yeni düzenleme sonrasında araçlar için bir park alanı ayrılmaması sıkıntı yaratıyor. Eskihisar’a geçerken araçlarını Topçular’da park eden vatandaşlara ise para cezası kesiliyor.

İstanbul ile Yalova ve bağlantılı il ve bölgelerin deniz ulaşım yükünü büyük oranda çeken Topçular Feribot İskelesi’nin İDO tarafından yapılan düzenleme ile genişletilmesi sonrasında bir sorun ortaya çıktı. Daha önceden araçların park yapabildiği alanın araç istif alanı bölümüne katılması sonrasında Eskihisar’a geçerken araçlarını Topçular’da bırakmak isteyen vatandaşlar araçlarını yol kenarına bırakmak zorunda kalıyor.

Ancak yol kenarına araç park etmek yasak olduğu için bu araçlara Jandarma Trafik ekipleri ceza yazıyorlar. Bu durum sürücülerin tepkisine neden oluyor. Bu tip yerlerde araçların park edilmesi için bir yerin olmamasının büyük eksiklik olduğunu dile getiren vatandaşlar, “İDO araç parkını istif alanına katınca araçlarımızı koyacak yer kalmadı. Bizde mecburen yol kenarına park yapmak zorunda kalıyoruz. Ancak bu seferde araçlara ceza kesiyorlar. Bu tip iskelelerde mutlaka araçların park etmesi için bir alan bulunmalı” şeklinde konuşuyorlar.

Editör: TE Bilişim