TOPBAŞ: KARAKÖY İSKELESİ KULLANILAMAZ HALE GELDİ
 
İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy vapur iskelesinin kullanılmaz hale geldiğini hatırlatarak, ''Riskli bir durum, tekrar kullanmamız çok zor. Oradan çekilecek'' dedi.

Şiddetli rüzgar ve lodosun etkisiyle, 25 yıldan beri hizmet veren Karaköy iskelesinin bazı dubalar su aldığı için belli bir seviyede battığını kaydeden Topbaş, ''Karaköy vapur iskelesi kullanılamaz hale geldi. Riskli bir durum tekrar, kullanmamız çok zor. Oradan çekilecek. Seferler geçici olarak başka şekilde düzenlendi. Kent ulaşımında problem yaşanmaması adına çalışma yapılıyor'' diye konuştu.

Topbaş, geçici duba iskele için mevcut bir iskelenin Karaköy'e getirileceğini, bu çalışmanın 5-10 gün sürebileceğini bildirdi.

Karaköy'e ileride, üzerinde ofisleri olmayan daha estetik, biraz daha küçük bir iskelenin getirileceğini ifade eden Kadir Topbaş, ''Deniz kentlerinde, insan gücünün yetmeyeceği türdeki hava şartlarında bazı sıkıntılar oluyor. Bunu yaşadık. İnşallah, ileride böyle bir sıkıntı olmaz. Bizim memnuniyetimiz, insanlar varken, iskele yoğunken sıkıntı yaşanmamış olması. İskeledeki her şey boşaltıldı. Temizlendi. Kurtarılamaz hale geldiği görülünce de bırakıldı'' dedi.

Editör: TE Bilişim