İtalya'ya götürme vaadiyle 8 metrelik teknelerine aldıkları 102 kaçak göçmeni Libya kıyılarında bir süre beklettikten sonra yola çıkaran Tunuslu tekne sahipleri, Sicilya Kanalı'na gelindiğinde göçmenleri denize attılar.

Malta Adası’nın 85 mil güneyinde bırakılan göçmenlerden 7 tanesi gecenin karanlığında boğularak can verirken, 95 kişi daire şeklinde gerilen dev ton balığı ağlarına tutunarak hayatta kaldılar. Ağlarda asılı kalan göçmenlerin imdadına ise bir keşif uçağının uyarısı sonucu Sahil Koruma görevlileri ve deniz subayları tarafından kurtarıldı.

Kurtulan kaçak göçmenlerin ifadelerine göre 10 arkadaşları kayıp. Tekneden atılan göçmenler sahile kadar tekrar tekne ile gitmek isteyince Tunuslu tekne sahipleri tarafından şiddet uygulanarak engellenmiş.

Afrika kıtasına en yakın noktası olduğu için göçmenlerin ilk hedefi Lampedusa Adası oluyor. Katliam gibi kaçakçılığa ilişkin açıklama yapan Lampedusa Adası Belediye Başkanı, insan akınının devam ettiğini ancak adanın kaldıracak gücü olmadığını belirtiyor.

Mültecilerin büyük bir bölümü Libya’dan geliyor ancak içlerinde Afgan, Kürt, Suriyeli ve Eritreliler de var.
Editör: TE Bilişim