TOFAŞ'A AUTOPORT’TAN DAVET VAR

Yetersizlik nedeniyle İzmir Limanı’na yöneldiklerini söyleyen TOFAŞ CEO’su Ali Pandır’a otomobil elleçleme limanı Autoport’tan davet geldi. 
 
Otomotiv ihracatını ağırlıklı olarak GEMPORT ve Borusan Limanı’ndan yapan ancak, bu limanların yetmemesi nedeniyle İzmir Limanı’na yöneldiklerini söyleyen TOFAŞ CEO’su Ali Pandır’a Türkiye’nin ilk otomobil elleçleme limanı Autoport’tan davet geldi.

Limanlarının Doğu ve Güney Marmara'da yerleşik otomotiv üreticileri ve distribütörlerin kesişme noktasında bulunduğunu belirten Arkas Liman Grubu Ticaret ve Sistem Destek Direktörü Özgür Kalelioğlu, “İthal ve ihraç edilen tüm markalara hizmet veren Kocaeli’nin Yeniköy Beldesi’ndeki Autoport Terminali, otomotive özel olarak tasarlandı.

Tofaş’ın 350 kilometre daha uzakta ve diğer yüklerle birlikte elleçlenecek liman yerine, tamamen otomotiv elleçleyen bir limanı tercih etmesi daha fizibl olur. Autoport’ta A’dan Z’ye hizmet veriliyor. Türkiye’de böyle bir sistem henüz mevcut değil. Taşeronların ayrı, liman hizmetlerinin ayrı, ardiye vb görünen hizmetlerin ayrı ayrı tarifelendirildiği bir yapı yerine otomotiv ihtisas limanını seçmek Tofaş gibi tüm otomotiv kuruluşlarımıza da kazandıracaktır” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim