HOPA TSO’NUN AĞIR MİSAFİRİ VARDI

TOBB BAŞKAN YARDIMCISI HALİM METE HOPA TSO’YU ZİYARET ETTİ

Hopa Ticaret ve Sanayi Odasının gün geçmiyor ki bir ziyaretçisi olmasın. Bu defa da TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete bölge odaları ziyaretleri kapsamında Artvin ve Borçka odalarını ziyaret ettikten sonra Hopa TSO’yu ziyaret etti. Oda ziyareti öncesi Yalı Restaurant’ta Halim Mete onuruna verilen yemeğe Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan’da katıldı.

Özkan “Sayın Halim beyi Hopa’mızda görmekten büyük mutluluk duyduk. Hoş geldiniz” dedi. Yemeğe HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer’de katıldı. Oldukça sıcak sohbet ortamında yenilen yemek sonrası Hopa TSO’ ya geçildi. Toplantı salonundaki görüşmede Halim Mete, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun selamlarını ileterek konuşmasına başladı. TOBB’un mayıs ayı projelerinden kısaca bahseden Halim Mete diğer oda ziyaretlerinden edindiği izlenimleri aktardı. Daha sonra başta Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ve Meclis Başkanı Metin Karaman olmak üzere tüm katılımcılar kendilerini tanıtarak işleriyle ilgilide kısa kısa bilgiler verdiler. Toplantıya katılan HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer Hopa limanı hakkında bilgiler vererek son yıllarda artan ticaret hacminden ve bunu sağlayan projelerden bahsetti. Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ilçenin ticari kapasitesinden bahsederken uluslar arası taşımacılık, lojistik ve turizm alanlarındaki alt yapılarına dikkat çekti.

Özellikle TIR karnesi konusunda Hopa TSO’nun talebini yineleyen Osman Akyürek bu meselenin ilçe için en önemli konu olduğunu dile getirdi. Yine ilçe için daha önceden talep edilen Denizcilik meslek yüksek okulu konusunu da gündeme taşıyan Osman Akyürek her iki konu da Halim Mete’den destek istedi. Yapılan konuşmalar sonrası bir değerlendirme yapan Mete “Tüm talepleri dikkatle dinledim. Öncelikle TIR karnesi konusunda bilgi vererek şu an için bunun mümkün olmadığını ama şartların oluşması sürecinde takipçisi olacağım. TIR Karnesi İRU tarafından organize ediliyor ve şu an birçok il’de bu konuda talepte bulunmuş durumda. Ama telepinizi aldım ve takipçisi olacağım. Turizm Meslek Lisesi konusunda zaten Artvin’e verilmiş bir sözümüz var. Oda başkanları bu konuda anlaşıp yapılacak merkezi belirler ve bu konuda sorun çıkmazsa hemen gündeme alınabilecek bir konudur.

AÇÜ Hopa kampusu bünyesinde Hopa Turizm Meslek Yüksek Okulu açılması konusu YÖK’ün belirleyeceği bir karar. Siyasileri devreye sokarsanız bu konuda adım atabilirsiniz. TOBB olarak istenen desteği biz her zaman vermeye hazırız Oda Başkanı Osman Akyürek oda olarak 6-9 Mayıs tarihlerinde İran’a bir gezidüzenlediklerini gezi kapsamında ziyaretin verimli geçmesi için İran’da bürokratik ve iş dünyası ile bağlantılar konusunda TOBB olarak kendilerine destek verilmesi talebinde bulundu. Halim Mete’de toplantı sırasında çeşitli görüşmeler yaparak Hopa TSO’ ya bu konuda her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

Ziyaret Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek’in TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete’ye hediye takdim etmesi ve topluca ziyaretin anısına çekilen fotoğraf ardından sona erdi.

Hayati Akbaş HOPA

Editör: TE Bilişim