Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu İlk  Mezunlarını Denize Coşkuyla Uğurladı

2013-2014 mezuniyet töreni” 20 Haziran tarihinde Turgut Kıran Denizcilik  Yüksekokulunun binasında ve yine kendi bünyesinde bulunan açık alanda gerçekleştirildi.

Rize’nin Derepazarı ilçesinde bulunan ve deniz örf-adetleri çerçevesinde eğitim veren Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencileri ilk mezuniyetinin coşkusunu protokol davetlileri ve misafirleri ile paylaştı.

Mezuniyet töreni denizcilik camiasının önde gelen şirketlerinin katılımıyla gerçekleştirildi, deniz ulaştırma işletme mühendisliği bölümünde 45 öğrenci mezun oldu. Bu yılki mezunlar okul tarihinin ilk mezunları olarak açık denizlerde uzakyol 

vardiya zabiti olarak göreve başlayacaklar.

Saygı duruşunun ardından okulun kuruluşu dönem öğrencilerinin eğitim sürecinden kareler içeren sinevizyon ile başlayan tören katılımcıların ve öğrencilerin konuşmaları ile devam etti.

Törende konuşma yapan dönem birincileri, konuşmalarında okulda geçirdikleri yılların kendilerini gerek denizcilik sektörüne gerekse gerçek hayata hazırladığını belirterek okulun ilk mezunları olarak 

ilk temsilcileri olduklarını ve bundan onur duyduklarını belirttiler. Denizcilik ile özdeşleşmiş bir il olarak Rize’de denizcilik sektörü için kalifiye zabit yetiştiren kurum öğrencileri dönem arkadaşları adına öğretim üyelerinden, stajlarında desteklerini esirgemeyen şirket personelleri ve denizci abilerine, har daim yanında olan ailelerine teşekkürü ihmal etmediler.

Mezuniyet Töreninde konuşma yapan Tamer KIRAN ve Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Temel ŞAHİN okulun kuruluşu ve geleceği hakkındaki görüşlerini belirterek mezun öğrencileri tebrik etti ve genç mezunlara gerek denizcilik sektörü gerekse hayat hakkında tavsiyelerde bulundular. Mezuniyet konuşmaları ve yemin törenin ardından Kıran Denizciliğin sponsorluğunu üstlendiği kokteyl ile son buldu.

-Rektör Yrd. Prof. Dr. Orhan KARSLI

-Turgut KIRAN

-Günay KIRAN

-Tamer KIRAN

-Arkas Denizcilik Personel Müdürü Ferit GÖKDENİZ

-Beykim Denizcilik İnsan Kaynakları Müdürü Serdar GÜR

-Negmar Denizcilik İnsan Kaynakları Müdürü Menderes Yaşar YILDIZ

-Kıran Holding Personel Müdürü Aşkı ÇELİK

-Sahil Güvenlik Komutanı Özkay MASATÇI

-Derepazarı Kaymakamı Tunahan ÇİL

-Derepazarı Bld. Bşk. Yakup SAMANGÜL

Dereceye giren öğrencilere diplomalarını ve hediyelerini teslim ettiler.

Editör: TE Bilişim