Titanic II İnşa Edilecek

Avustralyalı Maden Kralı Clive Palmer 1912 senesinde Atlantik Okyanusu'nda batan Titanic gemisinin birebir kopyası olacak "Titanic II" gemisini inşa ettireceğini açıkladı.

Palmer Çin'de inşa ettirilecek geminin 2016'nın 3. çeyreğinde yolcu taşmaya başlayacağını belirtti. Titanic II gemisi fikrinin gelecekteki potansiyel yolcuları olacak kesim tarafından heyecanla karşılandığını belirten Palmer, geminin finansal bir yatırım olarak çok başarılı olacağına hatta Titanik III gemisini bile yaptırabileceklerine inancını da belirtti.

Bazı Titanic ve kruvaziyer gemi uzmanları ise düzenli olarak Kuzey Atlantik'te sefer yapacak Titanic II gemisinin ilk seferinden sonra yeterli sayıda yolcu bulabileceğinden şüpheliler. Ayrıca yeni bir Titanik gemisi'nin ilkinde hayatını kaybetmiş insanların anısına saygısızlık olabileceği de sözkonusu.

Titanic II 883 feet uzunluğunda, 55800 groston ağırlığında inşa edilecek. En fazla 2435 yolcu ve 900 pepsonel taşıyacak; içinde bir spor salonu, Türk hamamları, squash kortu, yüzme havuzu, tiyatro sahnesi ve casinosu olacak. Geminin ilk yolculuğu Shanghai 'dan İngiltere Southampton sonrasında Newyork'a olacak.

Zamanının en büyük ve lüks yolcu gemisi Titanic 1912 senesinde Southampton'dan Newyork'a ilk seferini yaparken Kanada Newfoundland'in birkaçyüz mil açıklarında bir buzdağına çarparak batmıştı. 1500'den fazla yolcu hayatını kaybetmişti.

Palmer Çin'de devletin sahip olduğu CSC Jinling tersanesi tarafından inşa edilecek Titanic II gemisinin Titanic gemisinde hayatını kaybedenlerin ve sağ kurtulmayı başaranların anısını onore edeceğini belirtti.

Cruise Weeek dergisinin editörü Michael Driscoll, yakın zaman önceki Carnival Triumph yolcu gemisindeki yangın, geçen yıl 32 kişinin hayatını Costa Concordia faciasından sonra Titanic II gemisinin geleceğinden şüpheli.

Kendisiyle konuşan seyahat acentelerinin de belirttiğine göre bu tarz temalı kruvaziyerler genelde popüler olmalarına karşın yılda belli seferler gerçekleştiriyorlar. Oysa Titanic II gemisi Atlantikte kışın sert hava ve dev dalgalarla karşı karşıya kalacağı için çok cezbedici olmayacak .

Türk Hamamı

 

Editör: TE Bilişim