ThyssenKrupp, Blohm+Voss’u Abu Dhai MAR’a satıyor

Alman çelik devi ThyssenKrupp 14 Nisan tarihinde yaptığı açıklamayla, deniz altı, savaş gemisi ve birinci sınıf yat tedarikçisi olan bağlı kuruluşu ThyssenKrupp Marine Systems ile Abu Dhabi merkezli uluslararası gemi inşa grubu Abu Dhabi MAR'ın; Blohm + Voss'un Abu Dhai MAR'a satışına ilişkin kontrat imzaladıklarını bildirdi.

Kontrat, Blohm + Voss'un Hamburg'da bulunan tersanelerini, eski HDW Gaarden'ın Kiel'de bulunan sivil gemi inşa tesislerini ve çalışanlarını devralmasını kapsıyor. Abu Dhabi MAR ayrıca, her ikisi de Hamburg'da bulunan Blohm + Voss Repair ve Blohm + Voss Industries'in %80 hisselerini devralacak.

Taraflar ayrıca, savaş gemilerinin dizaynı ve program yönetimine ilişkin olarak %50'şer ortaklık temelinde stratejik ortaklık kurmak üzerine anlaştı.

2009 yılının ekim ayında iki şirket mutabakat zaptı imzalamıştı.

Söz konusu devralım, şirket birleşme yasalarına göre onaya tabi olacak. Deniz kuvvetlerine ilişkin etkinlikler konusunda ise devralımın, Dış Ticaret Kanunu (Außenwirtschaftsgesetz) hükümlerine göre Alman hükümetinden onay alması gerekmekte. Devralım işleminin 2010 yılı haziran ayında tamamlanması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim