TUZLA'da mevcut bulunan tersanede bir gemi bakım çalışmaları esnasında henüz bilinmeyen bir sebeple yan yattı. Hafif şekilde yan yatan gemi içerisinde yaklaşık olarak 50 işçi panik yaşadı.

Olayın peşinden işçiler hemen gemiden salıverildi.

Tersane çalışanlarından bir kişi "Çalışma esnasında kuru yük gemisi yan yattı. Ciddi bir yaralanma olmadı" diye belirtti.

Tuzla tersaneler bölgesinde bulunan Gemak Tersanesi'nde bir gemi yan yattı.

MSC gemisi

Alınan bilgiye göre, tamir için gelen MSC isimli kuru yük gemisi, boya ve raspası yapıldıktan sonra havuza bırakıldı. Gemi, dalış esnasında yanlış balans alındığı için yan yatarken, işlem esnasında geminin üzerinde 200'den fazla işçi bulunduğu öğrenildi.

Önlemler alınmaması nedeniyle 6 işçi yüksekten düşme ve çarpma sonucu yaralandı. Bir işçinin ayağı kırıldı. Yaralı işçilerin hayati tehlikesi bulunmuyor. Geminin üzerindeki işçiler tahliye edilirken, yan yatan gemi hala düzeltilemedi.

Gemak Tersanesi'nde yaşanan iş kazasına ilişkin  bilgi veren Limter-İş Sendikası Genel Sekreteri Hakkı Demiral, geminin havuza bırakılması esnasında büyük bir ihmal söz konusu olduğunu kaydettti. Demiral, "6 işçi arkadaşımız iş güvenliği önlemleri alınmadığı için yaralandı. Kural olarak, havuz operasyonu öncesinde geminin boşaltılması ve kendi personeli dışındaki tüm işçilerin tahliye edilmesi gerekir. Ancak buna uyulmadı. Yüksekten düşen ve çarpma sonucu yaralananan işçi arkadaşlarımız var" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim