Tersanede Kimyasal Zehirlenme Şüphesine Karantinalı Önlemi

YALOVA'da bir tersanede çalışırken rahatsızlanan işçinin getirildiği Devlet Hastanesi'nde kimyasal zehirlenme şüphesiyle Acil serviste karantina uygulandı ve başka hasta kabul edilmedi.

Yapılan tetkiklerde kimyasal zehirlenme bulgusuna rastlanılmaması üzerine karantina kaldırılırken, hasta da yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi. Tersane bölgesinde çalışırken rahatsızlanan ve ismi açıklanmayan bir işçi, Yalova Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Acil serviste ilk muayene sırasında kimyasal zehirlenmeden şüphelenilmesi üzerine hastanın bulunduğu sarı alan karantinaya alındı.

Alınan önlem doğrultusunda Acil servise başka hasta kabul edilmedi. Tedavisine başlanılan tersane işçisinin yapılan tetkiklerinde herhangi bir zehirlenme bulgusuna rastlanılmayınca karantina kaldırıldı. Konuyla ilgili açıklamayapan Yalova Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Doktor Faruk Çavdar, bir işçinin kimyasal zehirlenme şüphesiyle hastaneye getirildiğini, bu nedenle hastanede yaklaşık yarım saatlik bir süreyle acil servisteki sarı alan bölümünün karantina altına alınıp, hasta girişine izin verilmediğini söyledi.

Uzman Doktor Çavdar, "Hastanın yapılan tetkiklerinde kimyasal bir zehirlenme olmadığı tespit edildi. Bunun üzerine karantina kaldırıldı" dedi. Hastalanan işçinin ise yapılan tedavi sonucu taburcu edildiği belirtildi.

Editör: TE Bilişim