Teos Marina Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı denizde kutluyor

İzmir’in markalaşan sahil beldesi Sığacık’ın kalbi haline gelen yat limanı Teos Marina, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı denizde Kurtalan Ekspres konseri ile kutluyor.

Son 3 yıldır gelenekselleşen “Teos Marina Perşembe Konserleri” adıyla marinanın çarşısında halka açık ücretsiz konserler serisi ile adından sıkça söz ettiren Teos Marina, Covid-19 Salgın günlerinde toplum sağlığına verdiği önem ve sosyal mesafe kuralları gereği bu yıl eğlenceye yeni bir boyut kazandırarak sezonun ilk konserini 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda denizde düzenliyor.

Marinanın ortasında 1 Temmuz Çarşamba akşamı saat 21.30’da gerçekleştirilecek Kurtalan Ekspres grubu ile sosyal mesafeli konser, Sığacık’ın eğlence hayatına ve ilçe turizmine katkı sağlamayı amaçlıyor. Çok özel bir konser olması planlanan gecede, Kurtalan Ekspres müzik grubu Teos Marina'nın ortasına demirlenecek olan günlük gezi teknesinin ikinci katında sahne alacak ve denizciler yatlarında otururken konseri izleyebilecek.

Dinleyicilerin iskele ya da rıhtımlarda toplanmak ya da yürümek yerine, alınan etkinlik izni çerçevesinde özellikle teknelerinde oturmaları ve sosyal mesafeli konserde alkışlarını tekne ışıklarını yakıp söndürerek ve cep telefonu flaşları ile göstermeleri isteniyor.

Teos Marina Çarşı ziyaretçileri de kafe ve restoran işletmelerinden konseri izleyebilecek. Sığacık’tan uzakta olan müzikseverler de bu coşkuyu Teos Marina’nın sosyal medya hesaplarından canlı olarak takip edebilecek.

Covid 19 salgını, yaratıcılığı getirdi

Teos Marina Genel Müdürü Faruk Günlü, “Çok aktif, kültürel, sosyal etkinlikleri ile tanınan bir marina olarak planladığımız etkinliklerin çoğunu ne yazık ki salgın nedeniyle şimdiye kadarki sürede iptal ettik ya da erteledik. Ancak enerjimizi ve coşkumuzu misafirlerimizin mutluluğundan alan bir bakış açısına sahip olduğumuz için bir kenara çekilip süreci seyretmek yerine yaratıcı bir şey yapmak istedik. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramını denizde, denizcilerimizle birlikte kutlayacağımız için çok heyecanlıyız. Uzakta olan denizci dostlarımızla da bu coşkuyu Teos Marina sosyal medya hesaplarından paylaşacağız. Herkesin bayramını kutlarım” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim