“Temiz Denizlerde, Emniyetli Denizcilik” paneli

Türk turizminin olduğu kadar , karada ve denizde 1800’e yakın yat bağlama kapasitesi,  5 adet marinası ve Lara Birlik Plajı’nda 300 dönüm üzerinde kurulacak Kruvaziyer Limanıyla Türk Denizciliği’ninde atar damarlarından biri olan Antalya'da önemli bir organizasyon yapılıyor.

Uzman isimler deniz turizminden- taşımacılığa, denizlerde güvenlikten- su araçları sorumluluk sigortaları ve ekonomik katma değere kadar birçok konuyu Antalya’da düzenlenen panelde masaya yatıracak. Sektöre dair uzman isimlerin konuşacağı panelde, sorunlar ve çözümlerinin yanı sıra yasal düzenlemeler de gündeme taşınacak. Panelin konuşmacıları arasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel , TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, Deniz Ticaret Odası Yön. Kur. Bşk Metin Kalkavan , Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Yön. Kur. Bşk Murat Kıran, Türk P&I Genel Müdürü Remzi Ufuk Teker,   Antalya DTO Yön. Kur. Bşk Bekir İnanç Kendiroğlu yer alacak.

Yarın düzenlenecek Türk Denizciliği adına önem arzeden, “Temiz Denizlerde, Emniyetli Denizcilik” paneli için  bugün Antalya'ya gelen Ulusal ve Sektörel basın temsilcileri Side Müzesinden arkeolog Aytekin Topuz  eşliğinde Side Antik kentini ve müzesini gezdi.  

Ayrıca ,Antalya DTO'dan Ahmet Gülaydın, Side'de  3 yıl önce açılışı gerçekleşen Türkiye ve Avrupa'nın ilk  Sualtı Müzesi ile ilgili bilgiler verdi. Açıldığı 2015 yılından beri on binlerce kişinin müzede dalış yaptığını anlatan Gülaydın Sualtı Müzesi'nde  Anadolu Medeniyetlerinin zenginliğini anlatan 5 ana temada ve değişik derinliklerde110 heykel bulunduğunu belirtti. Ahmet Gülaydın Sualtı Müzesii'nde ekonomik fiyatlarla herkesin dalış yapabildiğini ifade etti.

Denizhaber.com/ Özel Haber

Editör: TE Bilişim