Denizde teknolojiye sarıldı, krizde yüzde 45’i korudu 
 
Uluslararası taşımacılık alanında faaliyet gösteren Arkas, krizi teknoloji altyapısına yaptığı yatırımla fırsata çevirirken, yeni nesil acentelik uygulamaları altyapısında Microsoft platformu ve teknolojilerini kullanıyor.

Arkas Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arcas, krizde teknoloji altyapısına yatırımı azaltmadıklarını belirterek, “Fiyatlar en düşük seviyeye inmiş durumda. Kimsenin sektörde fiyatla rekabet etmesi mümkün değil. Burada hizmet ve hızda rekabet öne çıkıyor. Bunu da teknoloji sağlıyor. Bu yıl teknoloji yatırım bütçesi olarak 8 milyon dolar ayırdık. Micorosft’la yaptığımız projenin bütçesi ise 2 milyon dolar” dedi.

Entegre sistem kuruldu

Teknoloji yatırımının maliyetleri azaltıp verimliliği artırdığına dikkat çeken Arcas, Microsoft’la işbirliğiyle kullandıkları çeşitli yazılımları entegre ettiklerini ve müşterilerinin sistemleriyle de entegre sistemlere sahip olduklarını kaydetti. Bernard Arcas, yeni nesil acentecilik hizmetleri kapsamında kimlik yönetimi, sistem yönetimi, ağ güvenliği, e-posta hizmeti konularında standart ve entegre bir platform oluşturduklarını dile getirdi.

Nakliye zinciri olduklarını ve bu işin devamlı yenileme ve takip gerektirdiğini aktaran Arcas, şu değerlendirmeyi yaptı: “Rekabetin arttığı dünyada çok hızlı hareket etmek gerekiyor. Masrafları azaltmak önemli. Türkiye’de ilk 500’deki büyük firmaların sistemleriyle entegrasyonumuz var. Krizde bilgi teknolojilerine yatırımın çok faydasını gördük. Bu yüzden bilişim teknolojilerine (BT) yatırımı kesmedik. Yoksa pazar payı kaybederdik. Deniz taşımacılığında yüzde 45’lik pazar payımızı koruduk.”

Arkas iyi örnek

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan da, “Şirketler kriz dönemlerinde bilgi teknolojisi yatırımıyla verimliliklerini artırıyor. Arkas da bunun en güzel örneğini ortaya koyuyor” dedi.

Son çeyrekte hareket var

BERNARD Arcas, nakliye sektörünün ekonominin nabzını tuttuğunu da kaydederek, “2008 yılının son üç ayı çok kötüydü. Bu yılın son çeyreği ise hareketli, toparlanma var. Türkiye’nin krizden etkilenmemesi mümkün değil ama Avrupalı rakiplere göre daha iyi durumdayız. Türkiye ticarette yeni ülkeler olarak Libya, Fas gibi küresel sistemin dışında olan ülkelere yöneldi. Türkiye’ye bakınca hacim var ama kârlılık düşük. Dünyaya göre nispeten daha iyi durumdayız” diye konuştu.
 

 

Editör: TE Bilişim