Yakıt bitince kaçaklar mahsur kaldı      
 
 
ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi açıklarında, tekne ile yasadışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan 3'ü çocuk 2'si kadın Filistinli 11 kaçak, teknenin yakıtı bitince denizin ortasında mahsur kaldı.

Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılan kaçaklardan, bitkin haldeki 8 aylık bir bebek ile bir kadın, baygınlık geçirince hastaneye kaldırıldı.

Dün saat 13.00 sıralarında, Küçükkuyu Beldesi, Ahmetçealtı Mevkisi'nde, bir teknede kaçaklar olduğunu gören balıkçılar durumu Sahil Güvenlik'e bildirdi. Bunun üzerine SAGET-12 ani müdahale botu, bölgeye gönderildi. Yakıtı biten teknede, açlık, susuzluk ve güneş altında kaldıkları için bitkin düşen 11 Filistinli kaçak, Sahil Güvenlik botuna alınarak, Küçükkuyu Beldesi'ne getirildi. Kaçaklardan 28 yaşındaki bir kadın ile 8 aylık bebeği bayılınca Küçükkuyu Sağlık Ocağı'na kaldırıldı. Anne ve bebeğine güneş çarpması teşhisi konulup, tedaviye alındı.

Kaçakların, gece Midilli Arası'na geçmek üzere yola çıktıkları, ancak, teknelerinin yakıtı bitince mahsur kaldıkları belirlendi. Kaçakların, işlemlerinin ardından jandarmaya teslim edileceği bildirildi.

Editör: TE Bilişim