“Mega Yacht Transport teknelerin %70’ini taşıyor”

Vega Group bünyesinde, yat nakliyeleri için özel olarak kurulan Mega Yacht Transport kurucu ortağı Ömer Uçar, Türkiye’ye gelen ve giden teknelerin yüzde 70’ini firmalarının taşıdığını söyledi.
 
Kardeş firmaları Vega Projects and Shipping sayesinde kısa sürede müşteri portföylerini genişlettiklerini açıklayan Uçar,  yerli üreticilerin ve yuriçindeki tersanelerin lojistik çözüm ortakları olduklarını, 2012 ve 2013 yıllarında Uzak Doğu, Körfez ülkeleri ve Afrika’ya gerçekleştirdikleri nakliye projelerinin önemli referansları olduğunu dile getirdi.

Şirketlerinin temel politikalarından birinin yerli üreticilerin ve tersanelerin ihracata yönelik çalışmalarında ‘partner firma’ olarak yer almak olduğunu vurgulayan Uçar, yerli yat ve tekne üretimlerindeki nakliye projelerini ise butik hizmet anlayışıyla desteklediklerini ifade etti. Mega Yacht Transport olarak gerçekleştirdikleri projelerin niteliğine göre taşıma çözümleri getirebildiklerinin altını çizen Uçar,

“Yaptığımız iş gereği öngörülemeyen sorunlara karşı anında tepki verip, doğru çözümler bulmamız çok önemli. Bu sebeple projeye göre tavır takınmak gerekiyor; örnek olarak yeri geldiğinde yelkenli tekneleri direklerini sökmeden taşımamız gerekiyor. Son zamanlarda yaptığımız bir taşımada 350 ton ağırlığındaki bir tekne için ekipman kiralamada zorluk yaşayınca ekipmanları satın almayı tercih ettik” diye konuştu.

Bu sayede 400 tondan 700 tona kadar tekneleri, mega yatları ve diğer deniz araçlarını elleçleyecek ekipmana ve operasyon ekibine sahip olduklarını vurgulayan Uçar, bu kararın kendilerini daha çok ekipman yatırımı yapmaya ittiğini ifade etti.
 
Gemi inşa ve yat sanayiini de yakından takip ettiklerini belirten Uçar,  bunun sebebini şu sözlerle açıkladı: “Taşıdığımız teknelerimizin fiziksel özelliklerine; hassasiyetlerine vakıf olmamız gerek. Motor yat ve yelkenli haricinde deniz otobüsü taşımacılığı da yaptık. Yangın söndürücü gemi, askeri deniz araçları, helikopter araçlar Mega Yacht Transport’un yükleri arasında.” Taşıma işlemi esnasında müşterilerine ekstra masraf yansıtmadıklarını vurgulayan Uçar, “Tekne bir kez yola çıktı mı, farklı kalemler altında ekstra masraflar talep edilebiliyor. Biz zarar dahi etsek, bu masrafları müşterimize asla yansıtmıyoruz. Ayrıca, olumsuz görünen tüm noktaları ve operasyon detaylarını en başından söylüyor ve müşterimizi bilgilendiriyoruz” şeklinde konuştu.
 
Operasyonlar boyunca müşterileri bilgilendirdiklerini belirten Uçar, “Bizim için operasyonlarda en önemli şey, müşterimizin sürekli bilgilendirilmesidir. Bunun dışında, kimi zaman müşterilerimiz sürecin nasıl işlediğine dair fikir sahibi olmuyorlar. Bizim görevimiz her şeyin kusursuz ilerlemesini sağlamak kadar süreç hakkında da müşterilerimizi bilgilendirmektedir. Sonuçta onların teknelerinin ilk yolculukları bizim sorumluluğumuzda gerçekleşiyor. Dolayısıyla bu sorumluluğu fazlasıyla ciddiye alıyoruz” açıklamasını yaptı. 

Editör: TE Bilişim